Gelibolu Yarımadası cayır cayır!

Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'ne 20 kilometre uzaklıktaki Ilgar Deresi yakınlarında bulunan ormanlık alanda bilinmeyen bir nedenle başlayan yangın kuvvetli poyraz nedeniyle geniş bir alana yayıldı.

Gelibolu Yarımadası cayır cayır!
Gelibolu Yarımadası cayır cayır!
GİRİŞ 28.07.2013 19:12 GÜNCELLEME 28.07.2013 22:14
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'ne 20 kilometre uzaklıktaki Ilgar Deresi yakınlarında bulunan ormanlık alanda bilinmeyen bir nedenle başlayan yangın kuvvetli poyraz nedeniyle geniş bir alana yayıldı. Yangına Tekirdağ, Edirne, Keşan'ın da alarında bulunduğu çevre il ve ilçelerden çok sayıda arazöz ile belediyelere bağlı itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Takviye güçler de bölgeye gönderiliyor. Ayrıca yine çevre il ve ilçelerde konuşlu 6 helikopter ile bir amfibi uçak bölgeye sevk edildi. Havadan ve karadan yoğun bir çalışma yapılmasına rağmen, adeta mermi gibi patlayan kozalaklar yangın alanının genişlemesine neden oluyor. İlk başladığı sırada ters yönde ilerleyen yangın, rüzgarın yön değiştirmesi nedeniyle Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park'a doğru ilerlemeye başladı. Kuvvetli rüzgar söndürme çalışmaları da olumsuz yönde etkiliyor.

50 HEKTAR KÜL OLDU

Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'ne 20 kilometre uzaklıktaki Ilgar Deresi yakınlarındaki ormanlık alanda bilinmeyen bir nedenle başlayan yangında ilk belirlemelere göre 50 hektarlık alandaki çam ağaçları zarar gördü.

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, bölgeye gelip, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Balıkesir Orman Bölge Müdürü Hüseyin Yalçın, Akbaş Şehitliği'nde konuşlandırılan yangın yönetim aracından, talimat verip çalışmaları yönlendiriyor. Yalçın, şu ana kadar 50 hektar ormanlık alanın zarar gördüğünü belirtip, çalışmaların 35 arazöz, 150 yer işçisi, 7 dozer ve 5 helikopterle sürdüğünü kaydetti.

TARİHİ MİLLİ PARK YANMAK ÜZERE

Bir türlü kontrol altına alınamayan ve Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park sınırındaki Eceabat İlçesi'ne bağlı Yalova Köyü yönünde ilerleyen yangının önünün kesilmesi için ekiplerin yoğun çalışması sürüyor. Yanan bölgenin yan kısmındaki yeni ağaçlandırma sahasının da 2008 yılında çıkan yangında küle döndüğü ve 320 hektarlık bu bölgenin yeniden ağaçlandırıldığı öğrenildi.

KISMEN KONTROL ALTINDA

Havanın kararmasıyla birlikte helikopter ve uçakların müdahaleyi sonlandırdığı belirtildi, karadan müdahalenin sürdüğü kaydedildi. Alevlerin çevrildiği ve kısmen kontrol altına alındığını belirten Balıkesir Orman Bölge Müdürü Hüseyin Yalçın, "Gündüz 3 koldan ilerleyen alevlerin önü kesildi. Şu an tek bir noktada süren yangının, gece yarısına kadar tamamen kontrol altına alınacağını düşünüyoruz. Karadan yürütülen çalışmalar aralıksız sürüyor. Yangının uzun sürmesinin nedeni, alevlerin tepe yangını olarak adlandırdığımız, ağaçların üst kısmında etkili olması. Çalışmalarımız sürüyor" dedi.


KAYNAK: DHA
YORUMLAR 6
  • ahmet bostan 10 yıl önce Şikayet Et
    geziçilere sesleniyorum. hani siz agaç sevdalısıydınız bakın binlerce ağaclarımız yanıyor neden gidip ormanlarımızı yakanlara karşı durmuyorsunuz neden içki şişelerini yani sizin ve yandaşlarınızın attıgı cam kırıklarını temizlemiyorsunuz neden yakanlara karşı durmuyorsunuz tabi orada siyaset yok iş var yatmak yok çalışmak var işte gercek bu
    Cevapla
  • Ahmet Tokkan 10 yıl önce Şikayet Et
    AĞAÇLAR. Bu yeşili ve ağaçları çok sevenlerin hepsinin yangını söndürmek için en önde olmaları lazım ama bir tanesi kıçını oynatmaz,yine itfaiyelere bizin Müslüman milletimiz yardımcı olmak için canla başla çırpınır.Ah ulan gezi parkı başkaldırıcıları bir tanenizin sesi çıkmaz sizin.
    Cevapla
  • Yüzdeelli 10 yıl önce Şikayet Et
    Beddua!. Bir bölgede 6 ayrı noktada yangın çıkması Türkiye'yi çöle çevirmeye çalışan hainlerin işine benziyor. Kim bilerek ormanları ateşe veriyorsa cehennemde yanacağı gibi bu dünyada da cayır cayır yansın.
    Cevapla
  • yasir özel 10 yıl önce Şikayet Et
    kardeş yapma etme. niye milletin günahını alıyosun ne biliyosun solcuların yaptığını?? belki kendiliğinden yandı..iyice saçmalar duruma geldiniz yani.
    Cevapla
  • ÖZCAN AYAZ 10 yıl önce Şikayet Et
    GEZİ-CİLERİN ELLERİNE BİRER KOVA VERİN.. Şimdi tam zamanı. GEZİ-cilerin ellerine birer kova verin. Gidip yangını söndürsünler. Böylece samimiyetlerini de ortaya koymuş olurlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Açık kapı bıraktı
Rezalet! 23 Nisan kutlaması adı altında yapılan etkinlik pes dedirtti