Polis cezaevi firarisini vurdu iddiası

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde cezaevi firarisi 20 yaşındaki Zafer Çokal, iddiaya göre peşinde kendisini kovalayan polislerin tabancasından çıkan kurşunla hayatını kaybetti.

Polis cezaevi firarisini vurdu iddiası
Polis cezaevi firarisini vurdu iddiası
GİRİŞ 10.10.2013 23:33 GÜNCELLEME 11.10.2013 00:22
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Olayla ilgili soruşturma başlatan Cumhuriyet Savcısı 2 polisin tabancasına el koyarken, olay yeri incelemesini jandarmaya yaptırdı.

Olay, Hatip Mahallesi Kaldırımbaşı Sokak üzerinde meydana geldi. Polis ekipleri, hırsızlık suçundan hüküm giyen ve 4 ay önce Tekirdağ'ın Muratlı İlçesi'ndeki açık cezaevinden firar eden Zafer Çokal'ın Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde 59 TA 675 plakalı otomobille gezdiği ihbarı aldı. Devriye gezen polis ekibi, plakası polis haber merkezinden bildirilen otomobili fark edince 'dur' ihtarında bulundu. Polisin ihtarına uymayan Zafer Çokal kullandığı otomobili durdurmayıp kaçmaya başladı. Bu sırada peşindeki polislerle kovalamaca yaşandı. İddiaya göre bu sırada Çokal'ı takip eden ekip otomobilinden ateş edildi. Bir süre sonra Çokal kullandığı otomobilini durdurdu. Otomobili kontrol eden ekipler, Zafer Çokal'ın yaralandığını görünce ambulans çağırdı. Çorlu Devlet Hastanesine kaldırılan Çokal, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Otomobilde bulunan Çokal'ın 3 arkadaşı da gözaltına alındı.

Zafer Çokal'ın ölümünden sonra olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısı soruşturma başlattı. Savcı, ekip otomobilindeki 2 polisin beylik tabancasına el koyup balistik incelemeye gönderdi. Polislerin ifadelerinin alınması için de Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülmesi talimatını verdi. Savcı ayrıca olay yeri incelemesini ve delil toplanma işini de jandarmanın yapması talimatını verdi. Çorlu İlçe Emniyet Müdürü İsmail Bahri Şardağı da olay yerine giderek incelemelerde bulundu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • burak şişman 10 yıl önce Şikayet Et
    !!??!!. hem kaçacaksın vuruncada beni soruşturacaksın???t
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!