Erzurum'da tarihi uyuşturucu operasyonu!

Emniyet Müdürlüğü KOM Şube tarafından düzenlenen operasyonda, ceviz yüklü tırda 576 kilo 962 gram eroin bulundu.

Erzurum'da tarihi uyuşturucu operasyonu!
Erzurum'da tarihi uyuşturucu operasyonu!
GİRİŞ 07.04.2014 11:18 GÜNCELLEME 07.04.2014 12:28

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerince, Aşkale yolu üzerinde ceviz yüklü bir tır durduruldu.

Dedektör köpek "Giza"nın yardımıyla yapılan aramada 973 paket içerisinde 576 kilo 962 gram eroin ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan sürücü A.A, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Konuyla ilgili Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı, Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, KOM Şube Müdürü İhsan Birinci basın toplantısı düzenledi.

Yamlı, KOM Şube Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, uyuşturucunun insanların zehirlenmesine, bir neslin kaybedilmesine, ailelerin yıkılmasına kadar birçok kötü sonuca sebep olduğunu belirterek, bu hususta Türkiye'nin son zamanlarda büyük yol katettiğini söyledi.

Tedbirlerin arttığını, kullanılan yöntemlerin değiştiğini ifade eden Yamlı, şunları kaydetti:

"5 Nisan günü akşam saatlerinde Erzurum Emniyet Müdürlüğümüze ait ekiplerimiz, rutin denetimleri sırasında şüphelendikleri bir aracı takip etmeleri sebebiyle Pasinler istikametinden Erzincan istikametine doğru gitmekte olan araç durdurulmuştur. Kontrol edildiğinde ceviz yüklü olduğu tespit edilmiş. Arkadaşlarımız araçta incelemeye girdiklerinde aracın içerisinde malzemeden şüphelenmişler ve kontrol etmek istemişler. Tırın içerisinde 15 ton ceviz olduğu ancak bu 600 çuval içerisinde olduğu belirlendi. Bunun içerisinde şüphenilen bir madde olduğu tespit edildi. Daha sonra arkadaşlarımız yaptığı aramada bu maddenin eroin olduğu belirlendi. Toplam 600 çuval içerisinde 576 kilo 962 gram eroin tespit edildi. Bunlar paketlenmiş vaziyette. Bu 576 kilo 962 gram eroin, şimdiye kadar Erzurum içerisinde tek başına ve toplu olarak yakalanan en fazla miktar. Aynı zamanda bu miktar, bu yıl içerisinde Doğu illerinde tek seferde yakalanan en büyük miktar."

Erzurum Emniyeti'nin büyük bir başarı gösterdiğini belirten Yamlı, malzemenin çıkış noktasının Hakkari Yüksekova olduğunu, gidiş noktasının şu an için tam belli olmadığını belirterek, "Türkiye içerisinde bir nokta. Ancak yurt dışına çıkarılması kuvvetle muhtemel. Eroinlerin hedefi kesinlikle Erzurum değil. Sadece burası geçiş noktası. Yurt dışına gideceği tahmin ediliyor. Bu miktardaki uyuşturucunun tahmini fiyatı 8 milyon 654 bin Avro. Bu da aşağı yukarı 26 milyon liraya tekabül ediyor" dedi.

Yamlı, "Bunun yaklaşık 1,5 milyon kişinin kullanımına uygun malzeme olduğunu belirtmek isterim. Bu malzemenin yakalanmış olmasında son derece memnunuz. Gideceği yerdeki oluşturacağı tahribatların önlendiği için çok memnunuz. Bunu Polis Haftası'nda başaran ve Polis Haftası'nı taçlandıran mesai arkadaşlarıma ve başta emniyet müdürümüz olmak üzere bütün personelimizi tebrik ederim" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cezayı vatandaş kesecek! Erdoğan da talimatı verdi, Meclis'e geliyor
Yalanlara tepki gösterip borçları açıkladı! 20 günde 2 milyar TL harcamadıysanız...