Muğla'da paraşüt kazası

Gökyüzünde birbirine fazla yaklaşan pilotlar paraşütlerin kontrolünü kaybederek düştü. Pilot ile Rus turist hafif şekilde yaralandı

Muğla'da paraşüt kazası
Muğla'da paraşüt kazası
GİRİŞ 02.06.2014 09:37 GÜNCELLEME 02.06.2014 09:37

Fethiye'deki Babadağ'dan yamaç paraşütü ile uçan 2 pilot gökyüzünde birbirine fazla yaklaşıp paraşütlerinin kontrolünü kaybederek kayalık araziye düştü.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Ölüdeniz Mahallesi'ndeki Babadağ'ın bin 700 metrelik pistinden Rus uyruklu müşterisiyle birlikte tandem (ikili) uçuşa geçen paraşüt pilotu B.A, bir süre sonra gökyüzünde single (tekli) uçuş yapan M.D'nin paraşütüne yaklaşıp kontrolünü kaybetti.

Paraşütlerin hakimiyetini kaybeden 2 pilot yedek paraşütlerini açarak kayalık araziye düştü. Single uçuş yapan pilot kazadan yara almadan kurtulurken, diğer paraşüt pilotu B.A. ile Rus müşterisi hafif şekilde yaralandı.

Kazayı fark eden diğer pilotlar Ulusal Medikal Kurtarma ekiplerine (UMKE) haber verdi. Ekipler, arazinin sarp ve kayalık olması nedeniyle güçlükle ulaştıkları yaralılardan B.A'yı sedye ile bin 200 metrelik piste çıkardı.

Ambulansla Fethiye Devlet Hastanesine kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'