Define ararken canından oldu

Define aradığı ileri sürülen 3 kişiden Sabri Nağış, açtıkları kuyuda karbonmonoksit zehirlenmesinden yaşamını yitirdi.

Define ararken canından oldu
Define ararken canından oldu
GİRİŞ 22.07.2014 19:00 GÜNCELLEME 22.07.2014 19:00

BALIKESİR'in Bigadiç İlçesi Işıklar Mahallesi yakınlarındaki Kızılfırla Mevkisi'nde, taşocağı işletme bahanesiyle define aradığı ileri sürülen 3 kişiden Sabri Nağış, açtıkları kuyuda karbonmonoksit zehirlenmesinden yaşamını yitirdi. Diğer, 2 kişi ise jandarma tarafından gözaltına alındı.

Bigadiçli K.B. (49), bir süre önce Işıklar Mahallesi kırsalında taşocağı ruhsatı aldı. İddiaya göre, K.B., ruhsat aldığı taş ocağında arkadaşları R.Ç. (56) ve Sabri Nağış (60) ile bölgede define aramaya başladı. Belirledikleri bir alanda önce yaklaşık 10-15 metre derinliğinde kuyu, bu kuyunun içine de yüzeye 5 metre mesafede yatay galeri kazdı. Üç arkadaş, karşılaştıkları sert bir cismi kıramayınca, toprağın altında mahzen duvarına rastladıklarını sanıp, önce iş makinesiyle yukarıdan buraya ulaşmak istedi. Ancak başarılı olamadı.

PATLAYICI KULLANDILAR

3 arkadaş, Amonyum nitrat ve amonyum sülfat gübrelerinden patlayıcı yaparak toprak altındaki sert cismi ortadan kaldırmayı planlayıp, dün patlatmayı gerçekleştirdi. Bugün tekrar kazı alanına gelen Sabri Nağış, kendilerine engel olan sert cismin parçalanıp parçalanmadığını öğrenmek için kuyuya fotoğraf çekmeye indi ve bir daha yukarıya çıkamadı.

Uzun süre geçmesine rağmen arkadaşlarının gelmediğini ve bütün çağrılara yanıt vermediğini gören K.B. ve R.Ç. durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve Acil Afet Durum Müdürlüğü'nden (AFAD) yardım istedi. Üç kurumun ekipleri olay yerine gelerek çalışma başlattı.

Kuyuda karbonmonoksit olduğu tespit edilip, önce oksijen verildi. Saatler süren çalışmalardan sonra kuyuya inilip, Sabri Nağış'ın cesedine ulaşıldı. Ceset Bigadiç Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Jandarma, K.B. ve R.Ç.'yi gözaltına aldı, olayla ilgili soruşturma başlattı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
IMF'den Türkiye açıklaması