Bayram bilançosu: 41 ölü, 266 yaralı

Ramazan Bayramı henüz başlamadan, kazalarla yollar yine kan gölüne döndü.

Bayram bilançosu: 41 ölü, 266 yaralı
Bayram bilançosu: 41 ölü, 266 yaralı
GİRİŞ 27.07.2014 18:38 GÜNCELLEME 27.07.2014 18:40
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Alınan tüm önlemlere ve yapılan tüm uyarılara karşın, trafik kazalarında bu bayram tatilinde de acı bilanço ağır oluyor. Tatilciler, cuma günü öğleden sonra yollara dökülürken, başta TEM olmak üzere bir çok yolda trafik çilesi başladı. Yurt genelinden de peş peşe kaza haberleri geldi. Son 3 gündeki kazalarda ölü ve yaralı sayısı şöyle:

* 25 Temmuz Cuma günü meydana gelen kazalarda 10 kişi öldü, 75 kişi yaralandı.

* 26 Temmuz Cumartesi günü ise bilanço daha da ağırlaştı, 17 kişi öldü, 107 kişi yaralandı.

* Arife Günü olan 27 Temmuz Pazar günü saat 16.00 sıralarına kadar meydana gelen, aralarında 4 kişinin yaşamını yitirdiği İstanbul'daki halk otobüsü yangınının da yer aldığı onlarca kazada ise 14 kişi öldü, 84 kişi yaralandı.

Böylece 3 günde meydana gelen kazalarda toplam 41 kişi yaşamını yitirirken, 266 kişi de yaralandı.

Yetkililer, bayram boyunca ve tatil dönüşünde, acı bilançonun artmaması için sürücüleri trafik kurallarına uyması konusunda uyardı, önlemlerini artırdı.

YORUMLAR 7
  • mehtap dalgalı 9 yıl önce Şikayet Et
    Asıl Türk elbetteki eskiye nazaran çok iyiyiz ama bununla yetinemeyiz. yol gelişmişliktir yıllarca dilimize pelesenk olmuş "londra asfaltı" deriz almanya' nın otobanları deriz, paris te chanselise deriz hep o yollardan bahsederiz bir ülkenin gelişmişliği o ülkedeki yollarla ölçülür size katılıyorum yıl öncesine kadar İstanbul' a 6-7 saate gidiyorduk şimdi yht ile 3,5 saate düştü bunlar başarı fakat bu işleri yapan firmalar veya kurumlar işlerini özenli yapmıyorlar bir misal verdim görüş alanı olmayan bir yerde 1 metrelik tümsegi iş makinalarıyla düzlemek yerine tümseğin üzerine asfaltı yapıp görüş alanı yok burada sollama yasaktır diye levha asıyorlar yolun hemen dibine düşük banket yapıp düşük banket levhası asıyor oysa ki o işi daha düzgün yapabilirler ama baştan savma özentisiz yapıyorlar..
    Cevapla
  • mehtap dalgalı 9 yıl önce Şikayet Et
    mubinkoçal sen nerelere uçtun öyle 5 yıl yanında ehliyetli şoför gezdirmeler falan . bu ülkede en fazla kaza yapan sürücüler gurbetçilerdi avrupa da hiç kazası olmayan adamlar burada siftah yapıyorlar
    Cevapla
  • Kahraman Maraşlı 9 yıl önce Şikayet Et
    Aman Allahım. bunun bir de dönüşü var, trafik canavarına verilen kurbanlar teröre verilen kurbanlardan daha fazla
    Cevapla
  • sinan 9 yıl önce Şikayet Et
    şöfor adaylarına önce el arabası. sonrada eşşek sürme eğitimi verilmeli başarılı olanlar aday sayılmalı
    Cevapla
  • asil türk 9 yıl önce Şikayet Et
    mehtap hanım. çok karamsarsınız avrupaya da o kadar ilgi göstermein bir anda çok şey istemişsiniz ama sabır ve zaman lazım bundan bi kaç yıl önceye dönersek bu yazıyı yazacak site bile yoktu canı yanandan haber yoktu şükür bakalım buna sizin dediğiniz gibide olur bakalım iyi akşamlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
O soru çileden çıkarmaya yetti! Mehmet Büyükekşi, kritik toplantıyı terk etti
AK Parti'de vekillere sosyal medya uyarısı: Daha hassas olun