Kanala düşen balon iki kardeşi canından etti

Sulama kanalına düşen balonu almak isteyen 8 yaşındaki Merve Tatlı ve 6 yaşındaki kardeşi Yiğitcan Tatlı, boğularak hayatını kaybetti.

Kanala düşen balon iki kardeşi canından etti
Kanala düşen balon iki kardeşi canından etti
GİRİŞ 03.08.2014 00:28 GÜNCELLEME 03.08.2014 00:32

Olay, Manisa'nın Şehzadeler ilçesi Turgut Özal Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Şahindere Küme Evleri 16 numaralı evlerinin önünde oynayan Merve Tatlı ve Yiğitcan Tatlı, oyun oynarken ellerindeki balonu sulama kanalına düşürdü. Balonu almak için terliklerini çıkartan 2 kardeş, 1 metre 10 santimetre derinliğindeki suya girdi. Kanaldaki akıntıya kapılan kardeşler suda gözden kayboldu. Komşuları, çocukların yerdeki terliklerini fark edip, durumdan şüphelenerek ailelerine haber verdi. Bunun üzerine aile, komşularıyla birlikte çocukları aramaya başladı. Kanala giren vatandaşlar, terliklerin bulunduğu noktadan 1 kilometre mesafede 2 kardeşin bedenlerini buldu. Ambulansla Manisa Devlet Hastanesi'ne kaldırılan kardeşler bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve hastanede hayatını kaybetti. Savcının incelemesinin ardından Merve ve Yiğitcan Tatlı'nın cenazesi Manisa Devlet Hastanesi morguna kondu.

Ölüm haberi üzerine inşaat işçisi baba Cüneyt Tatlı (40) ve ev hanımı anne Selvihan Tatlı (37), sinir krizi geçirdi. Yetkililere sulama kanalları konusunda önlem alınması için girişimlerde bulunduklarını belirten Turgut Özal Mahallesi Muhtarı İsmet Bakşi, "Bu çocukların katili burada önlem almayan yetkililerdir. Her yıl birkaç çocuğumuz ve insanımız bu kanallarda can veriyor." dedi.

Tatlı ailesinin 6 çocuğu bulunduğu, ölen Merve ve Yiğitcan'ın ailenin 3 ve 4'üncü çocukları olduğu öğrenildi.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi