Boruyu keserken ormanı yaktılar

Osmaniye'de 'de köye su şebekesi döşeyen işçiler ormanı yaktı.

Boruyu keserken ormanı yaktılar
Boruyu keserken ormanı yaktılar
GİRİŞ 04.08.2014 18:06 GÜNCELLEME 04.08.2014 18:06

Osmaniye'de 'de köye su şebekesi döşeyen işçiler, spiral ile çelik boru keserken, kuru otların arasına sıçrayan kıvılcımlar orman yangınına neden oldu. Yangında 5 hektar ormanlık alan zarar verdi.

Olay, dün öğle saatlerinde Osmaniye'ye bağlı Çağşak Köyü Çamlık Mahallesi Mevkii'nde meydana geldi. İddiaya göre il merkezinden köye su getirecek şebekeyi döşeyen firma çalışanları C.A., C.A., R.E., ve A.Y., spiral ile çelik boruyu kesmeye başladı. Bu sırada spiralden sıçrayan kıvılcımlar kuru otları tutuşturdu. Alevler kısa sürede ağaçları tutuştururken, işçilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda yangın söndürme ekibi sevk edildi.

Rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılan yangın, 30 kişilik ekibin, 2 yangın söndürme uçağı, 1 yangın söndürme helikopteri, 9 arazöz, 2 su tankeri ve 1 ikmal aracıyla yaptığı müdahale sonucu söndürüldü. Yangında 5 hektarlık kızılçam ormanı zarar görürken, işçiler C.A., C.A., R.E., ve A.Y. jandarma tarafından gözaltına alındı. İşçiler ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
WSJ: ABD, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri desteğe hazırlanıyor
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi