Elazığ'da bir baba oğlunu bıçaklayarak öldürdü

Elazığ'da bir baba oğlunu bıçaklayarak öldürdü. Davada baba, oğlunun şizofren olduğunu söyledi.

Elazığ'da bir baba oğlunu bıçaklayarak öldürdü
Elazığ'da bir baba oğlunu bıçaklayarak öldürdü
GİRİŞ 04.09.2014 16:20 GÜNCELLEME 04.09.2014 17:59

Elazığ'da oğlunu bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan babanın yargılanmasına başlandı.

OĞLUNUN ŞİZOFREN OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Elazığ 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanık Sadrettin Y. (56), eşi, çocukları ve avukatı hazır bulundu. Olay günü yaşananları gözyaşları içerisinde anlatan sanık Sadrettin Y, oğlu Cesarettin Y'nin (27) şizofren olduğunu söyledi.

"TEDAVİ GÖRDÜ, İYİLEŞMEDİ"

Oğlunun hastalığına 2006 yılında teşhis konulduğunu belirten Sadrettin Y, "Tedavisini yaptırmak için sürekli hastaneye götürdük ama iyileşmedi. En son, kendi hastaneye gittiğinde yüzde 80 şizofren raporu almış. Ondan sonra 'benim raporum var, bana kimse bir şey yapamaz' demeye başladı" dedi.

"OĞLUM SAĞLIK GÖREVLİSİNE SALDIRDI"

Cesarettin'in bir süre sonra uyuşturucu madde kullanmaya başladığını öne süren baba Sadrettin Y, "Evdekileri 'sizi öldürürüm' diyerek her zaman tehdit ediyordu. Olay günü misafirlikteydik, oğlum Cesarettin, sonradan geldi. Gözleri yerinden çıkacak gibiydi, 'baba iyi değilim, beni hastaneye götür' dedi. Ben de hastaneye götürdüm. Hastanede sağlık görevlisine gittik, kendisinin şizofren olduğunu ve doktoru acil görmesi gerektiğini söyledi. İçeride bıçakla yaralanmış iki şahıs olduğunu söyleyen sağlık görevlisi, beklemesini istedi. Bunun üzerine oğlum, sağlık görevlisinin boğazına sarıldı, ben de araya girdim. Girmesem, sağlık görevlisini boğacaktı" diye konuştu.

"AYILDIĞIMDA BIÇAK BENİM ELİMDEYDİ, ONU ÇOK SEVİYORUM"

Bunun üzerine oğlunu "Biraz hava alalım, iyi gelir" diyerek hastaneden dışarı çıkarttığını anlatan sanık Sadrettin Y, şunları söyledi;

"Kaldırım kenarına oturduk, nasihat etmeye başladım. Oğluma 'arkadaşını da öldürürüm diye tehdit etmişsin, bizi de sürekli tehdit ediyorsun, bak senin yüzünden hasta oldum' dedim. Bir anda sağ ayağındaki çorabın içerisinden ekmek bıçağını çıkarttı, 'seni de kendimi de öldüreceğim' diyerek salladı. Elini tuttuğumu hatırlıyorum. O an da beni öldüreceğini düşündüğüm için kendimi kurtarmak istedim. Kendimi kaybetmişim, oğlumun sendeleyerek yürüdüğünü hatırlıyorum, yaralandığını düşünüp hastaneye gittim. Hastanedekilere oğlumun kendini yaraladığını söyledim ama ayıldığımda bıçak benim elimdeydi. Oğlumu iyileştirmek için 8 yıl mücadele verdim ancak başaramadım. Onu çok seviyorum."

"VEFAT EDEN KARDEŞİMİZİ SEVERDİ, ŞİKAYETÇİ DEĞİLİZ"

Sadrettin Y'nin diğer oğlu Fatih Y. ise "Babamız, bizler için elinden geleni yaptı. Hepimizden çok, küçük kardeşimle, vefat eden kardeşimizi severdi, şikayetçi değiliz" dedi. Sanık Sadrettin Y'nin tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesi ve eksik evrakın tamamlanması için duruşmayı erteledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler