Çocuğu fidye için kaçırıldılar!

Çorum'da, komşunun 16 yaşındaki oğlunu fidye için kaçırdığı iddia edilen kişi ile kendisine yardım etiği öne sürülen arkadaşı tutuklandı.

Çocuğu fidye için kaçırıldılar!
Çocuğu fidye için kaçırıldılar!
GİRİŞ 11.09.2014 18:56 GÜNCELLEME 11.09.2014 18:56

Kent merkezinde yaşayan A.U. (16), yakınlarıyla gittiği Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünde komşuları Ünsal A'nın, bir arkadaşının yardımıyla kendisini kaçırdığı iddiasıyla şikayetçi oldu.

A.U, ifadesinde, komşuları olan Ünsal A'nın, Gülabibey Mahallesi'ndeki evinde bulunan halıları taşımak için kendisini çağırdığını, yardım etmek çin gittiğinde ise Ünsan A'nın kendisini silah zoruyla rehin alarak, ellerini ve ayaklarını plastik kelepçeyle bağlayıp, ağzını da bantla kapattıktan sonra bir halıya sardığını öne sürdü.

Daha sonra bir araca bindirilerek bilmediği bir yere götürüldüğünü, gittikleri köy evinde ellerinin ve ayaklarını çözüldüğünü, ardından bu kişilerin kendisini ölümle tehdit ederek korkuttuktan sonra evden ayrıldıklarını iddia eden A.U, şüphelilerin uzaklaşmasının ardından kendi imkanlarıyla evden çıkmayı başardığını ve köylülerden yardım istediğini belirttiği öğrenildi.

A.U'nun ifadesi doğrultusunda ekipler, şüpheliler Ünsal A. ile kendisine yardım ettiği öne sürülen arkadaşı Mustafa A'nın yakalanması için çalışma başlattı. Teknik takip sonucu Mustafa A. kent merkezinde, Ünsal A. ise Amasya'nın Merzifon ilçesinde gözaltına alındı.

Şikayetçi A.U'nun kaçırıldığı öne sürülen evde yapılan aramada ise olayda kullanıldığı değerlendirilen kesilmiş vaziyette 3 plastik kelepçe, bir miktar ip, koli bandı, av tüfeği ve bu tüfeğe ait 138 fişek, ruhsatsız tabanca tabanca, tabancaya ait 142 mermi, 2 şarjör, 7 plastik kelepçe, 2 şeffaf koli bandı, çamaşır ipi, 2 bıçak ve 2 cep telefonu bulundu.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece "adam kaçırmak suretiyle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, silahla tehdit ve yağma" suçlarından tutuklandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü