Zonguldak'ta göçük

Ereğli ilçesinde altyapı çalışması sırasında meydana gelen göçük nedeniyle 3 apartman tahliye edildi.

Zonguldak'ta göçük
Zonguldak'ta göçük
GİRİŞ 27.09.2014 16:57 GÜNCELLEME 27.09.2014 16:57

Kızılcapınar Barajı'ndan ilçeye uzanan isale hattı çalışmalarının devam ettiği Süleymanbeyler Köyü Subaşı mevkisinde kazı sırasında yol çöktü. Göçük riskine karşı çevredeki 3 apartman tahliye edildi, yolun bir bölümü ulaşıma kapatıldı.

Ereğli Belediye Başkan Vekili Reşat Latif, belediye görevlileriyle göçüğün meydana geldiği bölgede inceleme yaptı.

Latif, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kızılcapınar'dan ilçeye döşenen içme suyu için isale hattı çalışmaları sırasında göçük ve toprak kaymasının meydana geldiğini söyledi.

İlçe sakinlerinin göçük nedeniyle deprem meydana geldiğini sanarak binaları boşalttığını anlatan Latif, şöyle konuştu:

"Olay yerinde incelemelerimizi yaptık, müteahhit firmayla görüştük ve alınması gereken önlemler belirlendi. Yaklaşık 100 metrelik alanda yaşanan toprak kaymasının önüne betonlama yapılarak geçilecek, bunun için de çalışmalara hemen başlandı. Vatandaşlarımız gerek heyelanın gerekse iş makinesinin gürültüsü nedeniyle tedirgin olup evlerini boşaltmış. Yine iş makinesi çalışırken bazı noktalarda sarsıntılar olmuş, halkımızın tedirginliğinin ortadan kalkması için tüm önlemler alınmıştır."

Köy Muhtarı Eyüp Marangoz da Subaşı Mahallesi'nde dar sokakta devam eden çalışmalar sırasında yaşanan toprak kaymasının endişe yarattığını kaydetti.

Yaşanan olay nedeniyle jandarma ve belediye yetkililerine bilgi verdiklerini aktaran Marangoz, "Dar sokağa girildi, sağlı sollu apartmanlar olunca toprak kayması yaşandı. Halkla müteahhit arasında istenmeyen olaylar yaşanmaması için jandarmayı aradık, inceleme yaptılar. Tartışma dahi olmaksızın jandarma da gerekli önlemleri aldı. Belediye yetkililerimiz geldi, incelemelerde bulundu. Müteahhit firma ve yetkililer sorunun çözümü için görüştü. Yolun bir bölümünün göçtüğü alanda betonlama gerçekleştirilecek ve çalışmalar yeniden başlayacak. Halkımız yol göçmesi nedeniyle endişelendi, evlerini boşalttı, herkes sokağa çıktı" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı