Fethiye'de paraşüt kazası

Babadağ'daki pistten tandem uçuş yapan paraşütçülerin kayalık zemine sert iniş yapması sonucu bir kişi yaralandı

Fethiye'de paraşüt kazası
Fethiye'de paraşüt kazası
GİRİŞ 05.10.2014 13:15 GÜNCELLEME 05.10.2014 13:15

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Güliz Aksakal, paraşüt pilotu arkadaşı Zafer Ceyhun ile uçuş yapmak için Babadağ Hava Sporları ve Rekreasyon Merkezi'ne gitti. Uçuş hazırlıklarını tamamlayan ikili, bin 700 metre pistinden tandem (ikili) uçuş gerçekleştirdi.

Bir süre gökyüzünde süzülen ikilinin paraşütü kapanınca Ceyhun, yedek paraşütünü açtı. Yaklaşık 300 metreden kayalık zemine sert iniş yapan paraşütteki Aksakal, yaralandı.

Kazadan yara almadan kurtulan Ceyhun, 112 Acil Servis ekiplerinden yardım istedi. Arazi şartlarının elverişsiz olması nedeniyle UMKE de olay yerine sevk edildi.

Paraşütçülerin düştüğü noktaya Likya Yolu güzergahını kullanarak ulaşan ekipler, vücudunun çeşitli yerlerinde kırık bulunan Aksakal'a ilk müdahalesini yaptı. Daha sonra sedyeye konulan Aksakal, patika yoldan yaklaşık 400 metre taşınarak ambulansa getirildi.

Fethiye Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan Aksakal'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

İfadesine başvurulmak üzere Ölüdeniz Jandarma Karakol Komutanlığına götürülen Ceyhun, uçuş yaptıktan sonra korkan Aksakal'ı yedek paraşüt açarak 300 metre pistine indirmek istediğini, kazanın bu sırada yaşandığını ifade ettiği öğrenildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü