Öğrenciler öğretmenlerini dövdü iddiası

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde bir okulda öğrencilerin, okuldan çıkmalarına izin vermeyen öğretmeni döverek ayağını kırdığı iddia edildi.

Öğrenciler öğretmenlerini dövdü iddiası
Öğrenciler öğretmenlerini dövdü iddiası
GİRİŞ 26.11.2014 22:51 GÜNCELLEME 27.11.2014 18:08
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Tavşanlı Endüstri Meslek Lisesi'nde okuyan dört 11. sınıf öğrencisi, ders saatleri içerisinde okuldan çıkmak istedi. O sırada okuldaki nöbetçi öğretmen Kazım Sezer (46), ders saati olduğunu belirterek öğrencilerin okuldan çıkmasına izin vermedi.

Tartışma üzerine öğrencilerin Sezer'i darp edip, ayağını kırdıkları iddia edildi.

Sezer, 112 Acil Servis ekipleri tarafından Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Polis, olaya karışan F.Tİ. ve arkadaşlarını emniyete götürdü. Öğrenciler, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece denetimli serbestlik uygulaması kapsamında serbest bırakıldı.

Öte yandan, öğretmeni ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ileten Kütahya Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olaydan çok büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

Sezer'e ellerinden gelen desteği vereceklerini belirten Esen, "Milli Eğitim Müdürlüğü olarak soruşturma başlattık. Böyle vakaların yaşanması biz eğitimcileri yürekten yaralıyor. Bundan sonra böyle vakaların yaşanmamasını istiyor ve öğretmenlerimize gereken saygının gösterilmesini istiyoruz. Böyle olayları önlemek amacıyla da gereken önlemleri alacağız" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 29
  • gamze 9 yıl önce Şikayet Et
    boyle bır haberın bızım tavsanlıda duyulması gercekten utanc verıcı gecmıs olsun hocam ALLAH şifa versin
    Cevapla
  • ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    fatih eğitimi 160 yıl görünce cefakar öğretmenleri anlarsın... 16v yıl yetmemiş. ben 16 yıllık öğretmenim . çevremde ki öğrtmenlerin % 99 u eğitim sırasında öğrenciye verdiği değeri ve gösterdiği sabırı evde çocuğuna gösteremiyor. çünkü bitiyor eve pek bişey kalmıyor. ama sen anlamassın öğretmenler egolu ya
    Cevapla
  • yavuz 9 yıl önce Şikayet Et
    Ne hallere düştük bu nasıl nesil bu cocuklarda kabahat yok, bu cocukları yetiştiren anne ve babalar sorumludur. Öğretmen öğrenciye laf dafi söylese hemen veli gelip öğretmeni darp ettiğide olmuştur . bunlara ceza olarak ne ceza veriliyor. Cıkan bütün kanunlar hep öğrenciden yana öğrencide bundan cesaret alıp öğrtetmenlerine karşı saygısızca ahlaksızca davranıyor . bizim zananımızda öğretmen yarin babana söyle okula gelsin dediğinde bizler eve gittiğimizde babamıza öğretmen seni çağırıyor demekten çekinirdik .Bu işin civisi çıkmiş öğrencilere bu kadar özgürlük verilirse bu cocuklar yarin sabah gider müdürün koltuğuna oturup müdürü odasına bile sokmazlar .Öğretmenime gecmiş olsun der açil şifalar dilerim.
    Cevapla
  • eti benim kemiği senin kadar olmamalı cezalar 9 yıl önce Şikayet Et
    eğitimde şiddete karşıyız. ölçüsünde olmak şartıyla da ceza eğitimde şart. yeri geldiğinde aile ve öğretmen bu cezayı ortak kesmelidir ama maalesef cahil aile ve aile eğitimde deneyimsiz öğretmen çok. Cahil aile derken çocuk eğitimde cahillik. ilk okul veya üniversite olsun ailelerin çocuk eğitimdeki rolleri sadece 1 sınıfta. sonrası servise ver gönder. öğretmen aile ortak çalışmadığı sürece bir çok sorunun olması kaçınılmaz. bilgi tek başına meyvesiz ağaca benzer.
    Cevapla
  • Adalet 9 yıl önce Şikayet Et
    Öğretmen öğrenciye vurmuş olsaydı hapis cezası ile yargılanırdı. Adalet ve disiplinin olmadığı bir yerde eğitim öğretim olamaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak