Cinayet zanlıları film gibi operasyonla yakalandı

Aydın’da AK Parti eski Davutlar belde başkanı Zeynel Abidin Çengel’in ölümüyle ilgili 3 zanlı yakalandı.

Cinayet zanlıları film gibi operasyonla yakalandı
Cinayet zanlıları film gibi operasyonla yakalandı
GİRİŞ 22.01.2015 01:35 GÜNCELLEME 22.01.2015 01:35

17 Ocak Cumartesi akşamı Kuşadası’na bağlı Davutlar beldesinde eski AK Parti belde başkanı ve işadamı Zeynel Abidin Çengel evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Olayda kullanılan aracı belirleyen ve zanlıların isimlerini tespit eden Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Asayiş Amirliği ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, 5 günlük bir takibin ardından 3 zanlının Selçuk ilçesinde olduğunu tespit etti. 

Kuşadası’ndan gelen Kuşadası Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş ve KOM ekipleri, İzmir’den gelen özel harekat timlerinin de desteğiyle eve operasyon düzenledi. Zanlılardan Yüksel D.’nin Almanya’da yaşayan dedesinin Selçuk Cumhuriyet Mahallesi Barış Caddesi’ndeki evine operasyon düzenleyen polis zanlı Yüksel D. ile diğer zanlılar İlhan D. ve Arzu D.’yi yakaladı. Polis, evde yapılan aramada silahlı saldırıda kullanılan silah ile birlikte bir pompalı tüfek ve 10 gram esrar maddesi de ele geçirdi.
Operasyon sırasında Zeynel Abidin Çengel’i öldürmek suçuyla aranan 3 zanlı daha sonra Kuşadası KOM ekipleri tarafından Kuşadası’na getirildi ve sorgulanmalarına başlandı. Cinayetin ardından Davutlar’dan kaçan 3 zanlının, Selçuk’ta Yüksel Dinç’in Almanya’da yaşayan dedesine ait eve geldikleri ve 5 gün boyunca burada saklandıkları ortaya çıktı. Zanlılar ilk ifadelerinde cinayeti namus davası yüzünden işlediklerini ileri sürerken, savcılığın talimatıyla polisin soruşturmayı derinleştirdiği kaydedildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar