Minibüsten çıkanlar polisi şaşkına çevirdi

İhbar üzerine durdurulan minibüsten, bin 500 muhabbet kuşu, 500 papağan, çeşitli cinslerde 11 yavru köpek, tavuk, ördek ve sülün çıktı

GİRİŞ 12.02.2015 16:10 GÜNCELLEME 12.02.2015 16:18

Yunanistan’dan Pazarkule Sınır Kapısı üzerinden giriş yaptıktan sonra ihbar üzerine polis ekiplerince durdurulan bir minibüs içerisinde bin 500 muhabbet kuşu, 500 papağan, çeşitli cinslerde 11 yavru köpek, tavuk, ördek ve sülün ele geçirildi. Olayla ilgili 2 Türk gözaltına alınırken, hayvanlar emanet edilecek yer bulunamadığından savcılık izniyle çiftliklere ve petshoplara dağıtıldı. Yavru köpekler ise emniyette kullanılmayan bir odaya alındı.

Türk vatandaşı olan H.T.Ş. ve Y.D., dün sabah 04.00 sıralarında Yunanistan’dan NBP 5947 plakalı minibüsle Pazarkule Sınır Kapısı’nı kullanarak Türkiye’ye giriş yaptı. Saat 04.30 sıralarında ise şüpheli araç ihbarı üzerine Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince Dilaverbey Mahallesi Maarif Caddesi’nde durdurulan minibüs içerisinde bin 500 muhabbet kuşu, 500 papağan, çeşitli cinslerde 11 yavru köpek, 30 kadar tavuk, ördek ve sülün ele geçirildi. Hayvanlar için herhangi bir fatura ibraz edemeyen şüphelilerden H.T.Ş.’nin İstanbul’da, Y.D.’nin ise Yunanistan’da petshop sahibi olduğu belirlendi. 

Gözaltına alındıktan sonra götürüldükleri Edirne Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeleri alınan şüpheliler, Yunanistan’daki birkaç şehirden topladıkları hayvanları kaçak olarak İstanbul’a götürmek istedikleri tespit edildi.

HAYVANLAR ORTADA KALDI

Polis ekiplerince ele geçirilen hayvanları emanet edilecek yer bulunamadı. Gümrük yetkilileri muhabbet kuşu, kanatlı hayvanlar için yer olmadığından teslim almazken, savcılık izniyle çeşitli çiftlik, petshoplara dağıtıldı. Yavru köpekler ise Edirne Emniyet Müdürlüğü’nde kullanılmayan bir odaya konuldu. Polis memurları köpeklere süt verip, bakımını sağlıyor.

GÜMRÜK KAYITLARI İNCELENİYOR

Gözaltına alınan şüphelilerin herhangi bir belgeleri olmadan ele geçirilen hayvanlarla birlikte gümrükten geçip, geçmedikleri inceleme altına alındı. Soruşturma sürüyor.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız