2 asırlık tarihi saat çalındı

Manisa'daki tarihi Ulu Cami'nin ön tarafındaki saat kulesinin 2 asırlık saati çalındı.

2 asırlık tarihi saat çalındı
2 asırlık tarihi saat çalındı
GİRİŞ 17.02.2015 19:19 GÜNCELLEME 17.02.2015 19:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Manisa'da Büyükşehir Belediyesi'nin Tarihe Saygı Projesi kapsamında bakım ve onarımını yaptırarak tekrar çalışır hale gelmesini sağladığı tarihi Ulu Cami'nin ön tarafındaki saat kulesinin 2 asırlık saati çalındı.

Spil Dağı eteklerindeki İshak Çelebi tarafından, mimar Emet Bir Osman'a yaptırılan 649 yıllık tarihi geçmişe sahip Ulu Cami'ye kayıtlara göre, 1672 yılında caminin dış duvarının bitişiğine saat kulesi inşa edildi. Kuleye 1815 yılında bir çalar saat ve çan de eklendi. Bir rivayete göre kilisesin çanına benzediği için kule ve saat zaman içinde yerinden sökülerek caminin ön tarafına alındı. Tarihi caminin saat kulesindeki saat Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından bir süre önce tarihe saygı projesi kapsamında bakım ve onarımını yaptırarak tekrar çalışır hale getirildi. Ancak, saat kulesinin gösterdiği saat kadar çan çalan 2 asırlık tarihi geçmişe sahip saati, kimliği belirsiz kişilerce çalındı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, "Geçtiğimiz günlerde bütün mekanizmalarını özel olarak yaptırdığımız saat kimliği belirlenemeyen kişilerce çalındı. Saatin bu şekilde sökülerek başka bir yerde kullanılma ihtimali yok. Bu saat tarihi, tescilli bir saat. Yaşanan olayı esefle kınıyoruz. Bu Manisalılar'ın malıdır. Manisa'ya kazandırılmış bir eserdir. Böyle bir olayın yaşanması bizleri üzdü" diye konuştu. Polis, saat içalan kişi veya kişilerin yakalanması için çalışma başlattı.

YORUMLAR 1
  • vicdan 9 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun millete mal olmuş eserlere el uzatana. Her yerde bu işler çok yaygın. Özellikle çalıp metalin cinsine göre kilo hesabı satıyorlar. İstanbul Eyüp Sultan çevresinde türbelerin pirinç pencere korkulukları mı dersin, camilerin, vakıfların metal çatı kaplamaları mı dersin bir şey kalmadı. Para etse camiyi söküp satacaklar. Yaptırım yok maalesef.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!