İntihar etmek isteyen işçiler onu görünce vazgeçti

Bodrum'da villa inşaatında çalışan ve paralarının ödenmediğini söyleyen işçiler terasa çıkıp intihar girişiminde bulundu.

İntihar etmek isteyen işçiler onu görünce vazgeçti
İntihar etmek isteyen işçiler onu görünce vazgeçti
GİRİŞ 18.03.2015 09:10 GÜNCELLEME 18.03.2015 09:10
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Yalıkavak Mahallesi'nde, mimar S.K. tarafından yaptırılan lüks tripleks villanın inşaatında çalışan ustabaşı E.A. ile işçilerden S.D., üç aylık birikmiş toplam 15 bin liralık alacaklarının ödenmediğini söyleyerek, bugün saat 08.00 sıralarında terasa çıktı.

"PARA ÖDENMEZSE İNTİHAR EDECEĞİZ"

Kendilerini terasa kilitleyip mimar S.K.yı telefonla arayan E.A. ve S.D., paralarının ödenmesini, aksi taktirde intihar edeceklerini söyledi. Ardından da terastaki kuleye çıkıp bağırmaya başladı.

Terasta intihar girişiminde bulunanları görenler durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis, E.A. ve S.D.yi intihardan vazgeçirmek için iknaya çalıştı. E.A. ve S.D. alacakları ödenmezse intiharda kararlı olduklarını söyledi. Zaman zaman bulundukları yerden iyice sarkan iki işçi yürekleri ağza getirdi.

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM"

Mimar S.K. ise "İnşaat ile ilgili tüm masrafları, borçları taşerona ödedim. Sözleşmemize göre ödemeleri hep zamanında yaptım. Benim işçilere 15 bin lira gibi bir borcum yoktu. Birkaç kez bu parayı almak için beni tehdit ettiler. Bu nedenle savcılığa suç duyurusunda bulunmuştum. Bugün emniyet amirinin isteği üzerine, 'Kriz çözülsün, kimsenin canı yanmasın' diyerek parayı yatırdım. Parayı yatırırken 'Bu para tehdit ile alınmıştır' diye not yazılarak havale yaptım. Hemen bu iki işçi hakkında suç duyurusunda bulunacağım" diye konuştu.

MAKBUZ WHATSAPP'A GELDİ

Yalıkavak Polis Merkezi Amiri Deniz Özyıldız'ın görüştüğü mimar S.K.nın, alacaklarını banka hesaplarına yatırıp, makbuzunu WhatsApp'tan cep telefonlarına gönderdiği iki işçi ikna olup, terastan indi. Olay yerinde hazır bekletilen 112 Acil servis ambulansında sağlık kontrolünden geçirilen iki işçi daha sonra ifadelerine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü.

"3 AYDIR PARAMIZI ALAMIYORDUK"

Alacaklarının ödenmesine sevindiklerini söyleyen işçilerden S.D. "Tam üç aydır paramızı alamıyorduk. Sadece bizim değil bizimle çalışan 6 kişinin ekmek parası bu. Üç aydır ailelerimize para gönderemiyorduk, çaresiz kaldık. Ayrıca mimarın yanına defalarca gittik ancak sonuç alamadık. Biz hakkımızı istedik. Bunun dışında bir para talebimiz olmadı" dedi.

YORUMLAR 3
  • tez.ali 9 yıl önce Şikayet Et
    Emniyet amiri mübarek adam resmen "robin hood"" olmuş..... Zenginden zorla alıyor fakire veriyor..... Böyle amir istemiyoruz..... Yarın ne 'malüm bjze aynı uygulamayı yapmayacağı..... **tatsızlık çıkmasın adı altında****......
    Cevapla
  • bin ali 9 yıl önce Şikayet Et
    Tatsızlık çıkmasın bir ödeme 'de ben isterim..... "Amirim"""
    Cevapla
  • xxxxx 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl bir emniyet amiriki "mimar'ın ödemiş olduğu ,parayı tekrar "ödemesini yaptırıyor mimar'a..... Neymiş tatsızlık çıkmasın'mış".... Hiç böyle saçmalık duymadım....... O" halde tatsızlık çıkmasın diye ""bir ödrmede bana yapın"""..........
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar