O cani yakalandı, sözleri şoke etti!

Aksaray'da dün 2 kuzenini pompalı tüfekle öldürdüğü iddiasıyla aranan 57 yaşındaki Hüseyin Burçak, operasyonla bir çiftlikte yakalandı.

O cani yakalandı, sözleri şoke etti!
O cani yakalandı, sözleri şoke etti!
GİRİŞ 15.04.2015 12:23 GÜNCELLEME 15.04.2015 14:48
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Aksaray’ın Göksügüzel Köyü’nde oturan ve çiftçilik yapan amca çocukları 31 yaşındaki Celal Kulak, 27 yaşındaki Muzaffer Kulak ve 25 yaşındaki Murat Kulak, köylerindeki bakkalda sigara kalmadığı için dün otomobille yakındaki Susadı Köyü’ne gidip marketten sigara aldı. 3 kuzen otomobille köylerine döndükleri sırada iddiaya göre 57 yaşındaki Hüseyin Burçak, silahla önlerini kesti. Kuzenleri araçtan indirip yolun kenarındaki kayalık arazi götüren Burçak, iddiaya göre kuzenlerin üzerine pompalı tüfekle ateş açmaya başladı. Bu sırada Murat Kulak, kaçarak canını kurtardı. Burçak, kaçan Murat Kulak’ın da arkasından ateş açtı, ancak isabet etmedi. 
 
Vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan Celal Kulak ve Muzaffer Kulak kanlar içinde yere yığıldı. Hüseyin Burçak da olay yerinden kaçtı. Köye giden Murat Kulak yakınlarından yardım istedi. Çağrılan Jandarma ve sağlık görevlileri 2 kuzenin öldüğünü saptadı. 
 
YEĞENİ VE KUZENİNİ ÖLDÜRMÜŞ 
 
Jandarma, saldırıyı yapan Hüseyin Burçak’ın, daha önce Almanya’da yaşayan ve 2007 yılı Ekim ayında, olay sırasında 18 yaşındaki kızı Badem’i kaçıran kardeşinin oğlu 20 yaşındaki Hakan Burçak ile onun annesi 55 yaşındaki Hanife Burçak’ı Aksaray’daki evlerinde tabancayla öldürdüğü; evde bulunan diğer yeğeni 24 yaşındaki Meral Burçak’ı ise dövdükten sonra 1’inci kat balkonundan atarak yaralayan kişi olduğunu saptadı. Hüseyin Burçak’ın, yeğeni ve yengesini öldürdükten sonra da kızı Badem’i alıp, olay yerinden kaçtığı ancak saklandığı Ekecik Köyü’nde yakalandığı belirtildi.
 
7 AY ÖNCE UZUN TUTUKLULUK SÜRESİ NEDENİYLE TAHLİYE OLMUŞ 
 
Yeğeni ve yengesini öldürdükten sonra tutuklanan ve yerel mahkeme tarafından 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Hüseyin Burçak’ın, cezası Yargıtay’da onanmadığı için yaklaşık 7 ay önce Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 102’nci maddesince, uzun tutukluluk süresi nedeniyle tahliye edildiği öğrenildi. Geçen 14 Mart tarihinde de Yargıtay tarafından cezasının onandığı, hakkında yakalama kararı bulunduğu için jandarma ve polis tarafından da arandığı belirtildi.
 
CEPHANELİK GİBİ 
 
Jandarma dün 2 kuzenin silahlı saldırı sonucu öldürülmesinin ardından kaçan Hüseyin Burçak’ın aranması için Göksügüzel Köyü ve çevre köylerde geniş çaplı arama başlattı. Yakın köylerin giriş ve çıkışlarında gün boyu önlem alan jandarma, yakındaki Akin Köyü’ndeki boş bir çiftlikte bir kişinin olduğu ihbarını aldı. Jandarma gece saat 01.00 sıralarında çiftliğin etrafını sarıp önlem aldı. Hüseyin Burçak’ın silahlı olduğu bilen jandarma şafak vakti çiftliğe operasyon düzenledi. Operasyonda samanların içine saklanan Burçak, jandarma tarafından gözaltına alındı. Yapılan aramada ise 1 tabanca, tabancaya ait 18 mermi, 1 pompalı tüfek ve tüfeğe ait 39 fişek ile 1 bıçak bulundu. Silahların yanı sıra M.C. adına sahte nüfus cüzdanı ve ehliyette ele geçirildi.
 
ADAM GİBİ GEZMİYORLAR DİYE ÖLDÜRMÜŞ 
 
Hüseyin Burçak’ın, 2 kuzene, ”Ben sizi köyde adam gibi gezin diye uyardım. Sizi ikaz ettim. Anlamadınız. Cezanızı kesmek bana farz oldu” diyerek ateş ettiği öne sürüldü.
 
Gözaltına alınan Burçak, sorgulanmak için İl Jandarma Komutanlığı’na getirildi. 
 
Olayla ilgili soruşturma sürüyor. 
 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 30
  • celalettin başpınar 9 yıl önce Şikayet Et
    hukuk sistemine lanet olsun geciken adalet adalet değildir
    Cevapla
  • nesim 9 yıl önce Şikayet Et
    Adamın kızını kaçırarak bir insanı caniye dönüştürüp onlarca kişinin hayatını zehir edenlerdir asıl katiller! Adamın evladına düşkün olması onun katilliğine bahane değil elbette... Lakin neler yaşadı, hapiste nasıl bir hayat sürdü de çıktı insanlıktan... Olaya çok yönlü bakmak lâzım... Kim kızarsa kızsın... Ruhen bedenen aklen zayıflamış şu varlık bende acıma hissi uyandırdı :-(((
    Cevapla
  • veli 9 yıl önce Şikayet Et
    al 12 yılda gelen hukuk sistemi önemli değil önemli olan başkanlık gelsinde
    Cevapla
  • kadir tartar 9 yıl önce Şikayet Et
    aman ha bakla çalmasında. gavur memleketelerinden tatbik edilen anayasamızda büyük suçu vardır.diğer suçlar ıvır zıvır zaten.cinayet, tecavüz gibi vs...
    Cevapla
  • Kefir 9 yıl önce Şikayet Et
    Batsin boyle hukuk batsin boyle adalet sistemi....adam iki kisiyi doldurmus. Ucuncusunu agir yaralamis...Ama disariya saliyorsunuz...En azindan biraz Amerikan yasalarini inceyinde adalet neymis ogreniniz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi