Kendisine pala ile saldıran arkadaşını öldürdü

Bursa’da, kendisine pala ile saldıran arkadaşını tabancayla öldüren şüphelinin cinayet anı görüntüleri ortaya çıktı.

GİRİŞ 14.06.2015 12:07 GÜNCELLEME 14.06.2015 12:15
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bursa’da, kendisine pala ile saldıran arkadaşını tabancayla öldüren şüphelinin cinayet anı görüntüleri ortaya çıktı. Soruşturmasını tamamlayan savcı, şüphelinin, haksız tahrik altında cinayeti işlediğine kanaat getirerek 18 yıla kadar hapsini istedi. Sanık avukatı ise müvekkilinin meşru müdafaada bulunduğunu belirterek, ceza almaması gerektiğini savundu. Son sözü, cinayet anı görüntülerini izleyecek olan mahkeme söyleyecek. 
Olay, 28 Nisan’da merkez Osmangazi ilçesi Sakarya Mahallesi Güler Sokak üzerindeki bir kıraathanenin önünde meydana geldi. Aralarında husumet bulunan iki arkadaşın olay yerindeki tartışmasında kan aktı. 42 yaşındaki C.K., kendisine pala diye tabir edilen döner bıçağıyla saldıran Ferdi Kühram’a (34) tabancayla ateş etti. Olaydan sonra özel bir hastaneye kaldıran Kühram kurtarılamazken, firar eden şüpheli de polis ekipleri tarafından yakalandı.

Sevk edildiği adli makamlarca tutuklanan şüpheli C.K., ifadesinde, öldürdüğü arkadaşıyla gençlere uyuşturucu sattığı için husumetli olduklarını, olay günü tartıştığı maktulün döner bıçağıyla kendisini saldırdığını söyledi.

DEHŞET ANI GÜVENLİK KAMERALARINA YANSIDI

Cinayet anını kayda alan güvenlik kamerası görüntüleri her şeyi gözler önüne serdi. Motosikletle olay yerine gelen maktulün pala ile şüphelinin üzerine yürümesi, şüphelinin ateş etmesi kameralar tarafından saniye saniye görüntülendi. Kayıtlarda, şüphelinin vurulduktan sonra yere yığılması, şüphelinin kaçışı, silah sesiyle olay yerine koşan vatandaşlar, polis ekiplerinin gelişi, yaralının özel bir minibüsle hastaneye kaldırılması görüntüleri yer aldı.

Bursa Cumhuriyet Savcısı Naci Çalışkan tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Şüpheli C.K.’nin, “haksız tahrik altında kasten adam öldürmek ve 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet” suçlarından 18 yıla kadar hapsi istendi. İki sayfalık iddianamede, iki arkadaşın birbirlerini uzun süreden beri tanıdığı ifadelerine yer verildi.

“ÖLDÜRMESE ÖLECEKTİ”

Şüpheli C.K.’nin avukatı Nalan Bener ise, müvekkilinin ağır ve haksız saldırıya karşı kendini savunduğunu ifade ederek, “Eğer kendini savunup ateş etmeseydi ölecekti. Amacı öldürmek değildir. Karşı tarafın döner bıçağı ya da pala olarak nitelendiren bıçağına karşı müvekkilimin de ateşli silahı mevcuttur. Buna karşı tek bir el ateş etmiş, eylemine devam etmemiştir. Bu, öldürme kastının olmadığını göstermektedir. O yüzden müvekkilim ceza almamalıdır” dedi.

Yargıtay içtihatlarında iki tarafın silahlarının mukayese edildiğini belirten Av. Bener, “Döner bıçağına karşı ateşli silah meşru müdafaa açısından uygun aletlerdir. Yargıtay içtihatlarına uygundur. Maktul, motosikletten iniyor, palayı çıkartıp, etrafına bakıp şüpheliye yöneliyor. Bu şartlar altında da müvekkilim kendini müdafaa için silahını çıkartıp sadece bir el ateş ediyor” diye konuştu.

İki arkadaş arasındaki husumetin maktulün uyuşturucu satışı yaptığı iddiaları yüzünden olduğunu ve olay günü bu yüzden tartıştıklarını kaydeden Bener, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tartışmanın ardından maktul, ‘Sen burada dur, ben sana gününü göstereceğim’ diyerek olay yerinden motosikletle ayrılıyor. 5 dakika sonra da elinde palayla geri geliyor. Bu durumda müvekkilim Yargıtay kararlarına göre kaçma yükümlülüğü yüklenemez. Müvekkilim kendine yönelik bir saldırıya karşı kendisini savunmuştur.”

Şüpheli C.K., önümüzdeki günlerde 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • mohikan 8 yıl önce Şikayet Et
    adam direkt yakın mesafeye gelip vurmuş, silahı gösterse zaten kaçardı .. burada müdafaa nerede ...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!