Bu köy 15 gündür elektriksiz

Toprak kayması sonucu hatlarının hasar görmesi nedeniyle Çankırı’ya bağlı Bayramören İlçesi Dereköy’de köy halkı 15 gündür elektrisiz.

Bu köy 15 gündür elektriksiz
Bu köy 15 gündür elektriksiz
GİRİŞ 02.07.2015 18:19 GÜNCELLEME 02.07.2015 18:19

Çankırı’ya bağlı Bayramören İlçesi Dereköy’de yaklaşık 15 gün önce meydana gelen toprak kayması köye enerji sağlayan nakil hatlarındaki direklerin yıkılması ve hatların hasar görmesine neden oldu.

Köylüler, durumu enerji dağıtım şirketi yetkilileri ve Bayramören Kaymakamlığı’na bildirdiler. Onarım için verilen geniş zaman aralığından şikayetçi olan köylüler, 15 gündür yaşamlarını mum ışığında sürdürüyorlar.

Hayatın durma noktasına geldiği köyde, elektrikli aletler çalışmadığı için yiyecek ve içecekler de bozuluyor.

Elektriksiz yaşamın zorluğuna dikkat çeken Dereköy sakinleri, yetkililerin ilgisizliğinden şikayet ederek, köylerindeki enerji sorununun çözümü konusunda gerekenin yapılmasını istiyorlar.

PAZAR SEÇİM VAR DESELER İNANIRIZ

Yaşadıkları tüm olumsuzlukların yanında televizyon izleyemedikleri için gündemden de uzak kalan Köylüler, "Ne haber var, ne televizyon. Şimdi birisi çıksa Pazar günü seçim var dese inanacak durumdayız. Çünkü memleketten bihaber yaşıyoruz. Akşamlarını mum ışığında geçiriyoruz. Adeta dedelerimizin zamanına döndük" dediler.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası