PKK'lılar Erzurum'da 2 aracı gasp etti

Tekman ilçesinde kamu hizmeti veren iki pikap, terör örgütü PKK üyelerince gasbedildi.

PKK'lılar Erzurum'da 2 aracı gasp etti
PKK'lılar Erzurum'da 2 aracı gasp etti
GİRİŞ 24.07.2015 18:09 GÜNCELLEME 24.07.2015 18:09

Elektrik arızasına giden Aras Elektrik Dağıtım Şirketine ait pikap ile ilçeye 40 kilometre uzaklıktan içme suyu getirilmesi amacıyla yapımı süren projede çalışan görevlilerin bulunduğu Erzurum Büyükşehir Belediyesine ait pikap, yol kesen teröristlerce durduruldu.

Pikaplardan indirilen 6 görevliye terör örgütünün propagandası yapıldı. Daha sonra araçlara ve görevlilerin cep telefonlarına el koyan teröristler, "Bir daha buraya gelmeyin, Erzurum Büyükşehir Belediyesinin burada hizmet etmesini istemiyoruz" diyerek tehditte bulundu.

 "Ekiplerimizi arızalara yalnız göndermeme kararı aldık"

Aras Edaş İl Koordinatörü Hüseyin Öcal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, elektrik arızasına giden ekiplerin araçlarına Hamzanlar köyünde PKK üyelerince el konulduğunu söyledi.

Ekiplerin kamu hizmeti verdiğini ve can güvenliklerinin kalmadığını belirten Öcal, "Bu olayların artmasının ardından biz de ekiplerimizi arızalara yalnız göndermeme kararı aldık. Yanlarında kolluk kuvveti olmadan arızaya gitmeyecekler" diye konuştu.

Öcal, teröristlerin gasbettikleri aracın takip cihazını söktüğünü ve orada bulunan ikinci araca kiralık olması nedeniyle el koymadıklarını kaydetti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler