Ören Bayan cinayetinde çifte müebbet istemi

Ören Bayan’ın eski sahiplerinin öldürülmelerine ilişkin davada savcı sanıklar için 2’şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istedi.

Ören Bayan cinayetinde çifte müebbet istemi
Ören Bayan cinayetinde çifte müebbet istemi
GİRİŞ 05.02.2016 11:24 GÜNCELLEME 05.02.2016 11:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ören Bayan’ın eski sahiplerinden Jak Karako ve eşi Georgia Karako’nun öldürülmelerine ilişkin davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Özbek asıllı tutuklu sanıklar Fakhodjon Yusupova ve eşi Gulbakhor Yusupova cezaevinden getirildi. Karako çiftinin çocukları şikayetçiler Raika Kamhi ve İzzet Karako ile taraf avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Duruşmanın başlamasının ardından savcı Ümit Ocak, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Savcı Ocak, sanıkların “Bir suçun işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla tasarlayarak kasten öldürmek, birden çok kişi ile birlikte geceleyin silahla konutta yağma ve yangın tehlikesine neden olmak” suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıl 3 aydan 16 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını istedi.

Mütalaada, sanıkların ses duyulmasın diye yaz günü villanın tüm kapı ve pencerelerini kapattıkları, karı koca birlikte hareket ederek önce Georgia Karako’yu, daha sonra çıkan sesler üzerine odaya gelen Jak Karako’yu öldürdükleri anlatıldı.

HIRSIZLIK AMACIYLA ÖLDÜRMEK İÇİN UYGUN ZAMANI KOLLADIKLARI BELİRTİLDİ

Sanıkların gerçekte Özbekistan ülkesinde yaşayan ve çalışıp biraz para biriktirip ülkelerine dönmek amacında oldukları anlatılan mütalaada, “Sanıkların, yanında çalıştıkları maktullerin ciddi mal varlığına sahip olduklarını ve bir kısım para ile ziynet eşyalarını olayın gerçekleştiği evde bulunan kasalarda sakladıklarını anladıkları, bunun üzerine maktullerin evde bulunan taşınır malları, para ve ziynet eşyalarını almak ve akabinde kaçmak amacıyla maktulleri öldürmek konusunda plan kurdukları ve uygun bir zaman kolladıkları” ifade edildi.

EYLEMLERİ ÖNCEDEN ADIM ADIM TASARLAYIP BİRLİKTE GERÇEKLEŞTİRMİŞLER

Mütalaada, sanıkların soğukkanlı hareket ettiklerinin tespit edildiğine değinilerek, “Kendi beyanlarına göre olay sonrası sabaha kadar iki cesedin bulunduğu evde uyumaları, delilleri yok etme amacıyla yaptıkları eylemler, olay sonrası evdeki tüm değerli eşyaları kısa zaman içerisinde toplayarak çok sayıdaki valizlere doldurmaları, soğukkanlı bir şekilde evi terk edişleri ve eşyaların bir kısmını kargoya vererek kendi ülkelerine göndermeleri, sanıkların eylemleri önceden adım adım tasarlayarak birlikte gerçekleştirdiklerini göstermektedir” denildi.

Mahkeme, taraflara mütalaaya karşı bir diyecekleri olup olmadığını sordu. Sanık Fakhodjon Yusupova’nın avukatı keşif sırasında çekilen görüntülerin duruşma salonunda izlenilmesini talep etti.

“HİÇBİR DURUŞMADA ‘PİŞMANIM’ DEMEDİ”

Karako ailesini avukatlarından Birsen Baş Topaloğlu, her iki sanığın da suçu birlikte işlediklerini belirterek, “Asıl suçlu şahıs Gülbahar’dır. Sanıklar hakkında takdiri indirim sebepleri uygulanmamalıdır. Mütalaaya iştirak ediyoruz. Sanık hiçbir duruşmada pişman olduğunu söylememiştir” dedi.

AVUKATIN SÖYLEMİ ÜZERİNE “PİŞMANIM” DEDİ

Bunun üzerine sanık Fakhodjon Yusupova söz alarak pişman olduğunu söyledi. Sanık Fakhodjon Yusupova, olay günü Karako çiftinin kendisine küfür ettiğini, bu nedenle cinayetleri işlediğini belirtti. Sanık Yusupova, önceki duruşmalardaki söylemini tekrarlayarak, tutuklu sanık eşi Gulbakhor Yusupova’nın olayla bir ilgisi olmadığını belirtti.

TUTUKLULUK HALLERİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Ara kararını açıklayan mahkeme, sanık avukatının, keşif görüntülerinin duruşmada izlenilmesi talebini, dosyanın geldiği aşamayı dikkate alarak reddetti. Sanıkların tutukluluk halinin devamına hükmeden mahkeme, mütalaaya karşı savunma hazırlamaları için taraflara süre vererek duruşmayı erteledi.

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • Uşaklı 8 yıl önce Şikayet Et
    idam bu yüzden gerekli. Allah'ın verdiği canı mademki kullar alabiliyor o zaman kulun canını alanın canını da kanun almalı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'la Ekrem İmamoğlu arasındaki büyük fark! Seçim döneminde ortaya çıktı
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor