Nikahları kıyıldı, üçüncü gün damat şoke oldu!

Muğla’nın Milas ilçesinde aralarında bir Türk ve 4 Suriyeli’nin olduğu 5 kişilik çete, 35 yaşındaki Milaslı bir kişiyi evlilik vaadiyle dolandırdı.

GİRİŞ 12.10.2017 14:51 GÜNCELLEME 12.10.2017 17:44
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Milas’ta ikamet ettiği öğrenilen M.S. adlı bir kişinin aracılık yaptığı, Suriye uyruklu ve Hatay’da yaşayan M.H., A.E., M.Y.B. adlı dolandırıcılar, 1993 doğumlu D.H. adlı gelin adayını da alarak Hatay’dan Milas’a geldiler. Yapılan ilk görüşmenin ardından evlenmeyi kabul eden çiftler arasında imam nikâhı kıyıldı. Çiftler ve yakınları nikâhın ardından düğün alışverişini de yaptı.

2 gün boyunca aynı evde gelin adayı D.H. ile birlikte yaşayan Ö.U., 3’ncü gün Sabahsaatlerinden köydeki arazilerine bakmak üzere evinden ayrıldı. Bu ayrılışı fırsatbilen D.H. yakınlarına haber vererek, düğün öncesi alınan altın ve kıyafetlerle evden ayrıldı.

Komşular tarafından durumun fark edilmesi üzerine, damat Ö.U.’ya haber verildi. Eve gelen damat, gelini ve alınan ziynet eşyalarını göremeyince dolandırıldığını anladı ve polise haber verdi.

Olay yerine gelen Milas Asayiş Büro Amirliği ekipleri, yapılan ilk incelemelerin ardından MOBESE görüntülerini izleyerek, Hatay plakalı aracı tespit etti. Çevre il ve ilçe emniyet müdürlükleri olaydan haberdar edilerek, araç ve içindeki şahıslar takibe alındı. Denizli’ye bağlı Çardak ilçe sınırları içerisinde durdurulan araç ve şüpheliler gözaltına alındı ve Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne haber verildi. Bunun üzerine Denizli Çardak İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giden ekipler, araçla birlikte şüphelileri de alarak Milas’a getirdiler.

Suriye uyruklu şüphelilerin ilk ifadeleri tercüman aracılığıyla alıdı. 3 Suriye uyruklu şüpheliden; M.H., A.E. ve gelin adayı D.H. gözaltına alınırken, olaya karıştığı belirtilen M.S. ve M.Y.B. adlı şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor.

Öte yandan ele geçirilen altınların toplam tutarının ise yaklaşık 13 bin lira olduğu belirtildi.

Yakalanan şüphelilerin başka illerde de benzer suçlara karıştığı ve daha önce aynı suçtan gözaltına alındıkları öğrenildi.

YORUMLAR 18
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    bunları bota bindirin yunanistana yollayın. onlar orda batırıyor nasılsa
    Cevapla
  • izmir 6 yıl önce Şikayet Et
    8-10 kişiyi dolandırmış elini koluna sallayarak niye geziyor.ya hapise atacaksın yada sınırdışı et ne hali varsa görsün
    Cevapla
  • Güzel 6 yıl önce Şikayet Et
    Doldurun yabancı hırsız kaynıyor tecavüzcü gaspci dolandırıcı Suriyeli Türkmenistan li istanbul sancaktepe sarigazi semti yabancı uyruklu emeğe işsiz güçsüz bi ton adam kaynıyor kadınlar kızlar ise okula gitmekten korkar oldu ayıptır almayın kardeşim böylelerini
    Cevapla
  • Helal 6 yıl önce Şikayet Et
    Tekrar bırakın aynı dewam .adaletin batsın Türkiyem
    Cevapla
  • GONYALI GILGAMIS 6 yıl önce Şikayet Et
    Suriyeli misafirleri de kendimize benzettik...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!