Suriyelilerin ülkelerine kesin dönüşleri başladı

Suriye'de yaşanan savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin bir kısmı, Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden bir daha dönmemek üzere ülkelerine kesin dönüş yapıyor.

GİRİŞ 22.03.2018 12:00 GÜNCELLEME 22.03.2018 12:53
Bu Habere 88 Yorum Yapılmış

7 yıldır kargaşa ile iç savaşın sürdüğü ülkelerinden kaçarak güvenli liman olarak gördükleri Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin bir kısmı, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarıyla güven, barış ve huzur ortamının sağlandığı şehirlerine bir daha dönmemek üzere gidiyor.

Afrin ve çevresinde Zeytin Dalı Harekatı'yla terörden temizlenen bölgelere dönen Suriyelilerin sayısı arttı. Kilis’e gelen bazı Suriyeliler, kendi istekleri ile ülkelerine kesin dönüş yapmak için Öncüpınar Sınır Kapısı’nda geri gönderme merkezine kayıt işlemlerini yaptırıyor.

 

 

Suriyeliler, Kilis Valiliğinin tahsis ettiği minibüsler ile Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden ülkelerine dönüyor. Ortalama günde 200-300 arasında Suriyelinin kesin dönüş yaptığı bildirildi. Suriyelilerin ülkelerine gidişleri Cumartesi ve Pazar günleri hariç haftanın 5 günü sürüyor. 

YORUMLAR 88
  • İFK 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de halkın yarıdan çoğu Anadolu ya dışarıdan geldi. Onlar geldiğinde yerli insanımız bu gelen muhacirlere hoş geldiniz,iyi ki de geldiniz demedi. Göç sorunları ile birlikte gelir. Bazılarımız eleştiri yaparken insafı elden bırakıyor. Bu gelenlerin bir kısmı geri döner. Burada düzen kurabilenler geri gitmek istemez. Suriyeli bir çok öğrencim var çok iyi Türkçe konuşabiliyorlar. Geri döndüklerinde ülkelerinde yabancı durumuna düşecekler.
    Cevapla
  • mertbey 6 yıl önce Şikayet Et
    o dışarıdan geldi dediklerin osmanlının türkleştirmek için balkanlara yolladığı iç anadolu türkmenleri yani adamlar anavatanlarına dönüyor suryelilerle ilgisi ne? halkın %90 ı istemiyor gidecekler. bu kadar basit.
    Cevapla
  • BEN TÜRKİYE 6 yıl önce Şikayet Et
    Afrin'de çok güzel topraklar gördük zeytin tarlaları, yeterli sulama ile ahalinin çoğu zengin olmalı. afrinli durmaz.iple bağlasan durmaz lâkin can daha tatlı.
    Cevapla
  • Ahmed 6 yıl önce Şikayet Et
    Suriyelilere saldiranlara diyorum Avrupada tipki sizin suriyelere dedigini turkler icin diyor, sayet Avrupalilar hakli diyorsaniz size hak veriyorum yok onlar irkci diyorsaniz o zaman sizde onlar gibisiniz?
    Cevapla
  • haklı 6 yıl önce Şikayet Et
    avrupalıların ülkesine gidip her şeyin altını üstüne getiriyorsanız her şeyi demekle haklılar. biz bu insanlara savaştan geldiler diye kucak açtık. onlar pekte savaştan gelmiş gibi durmuyorlar. biz evlenip aile nasıl kurarız derken 3*5 cocuk yapıp sahillerde nargile tüttürüyorlar.
    Cevapla
  • ...... 6 yıl önce Şikayet Et
    Ulan bunlar mülteci mülteci , avrupa daki Türkler çalışmak için gittiler aynı zaman da avrupa ülkelerinin talebi ile normal bir şekilde gittiler ve yaşıyolar insanların düzenini bozmuyolar . suriler ise buraya gelip ülkeye zarar vererek yaşıyolar adeta başkasının sırtından geçinen parazit gibi...
    Cevapla
  • Hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    Yaşlılar çocuklar kadınlar kalsın Erkeklerin hepsi gönderilsin
    Cevapla
  • Gaziantep 6 yıl önce Şikayet Et
    kadinlar niye kaliyo
    Cevapla
  • Diyarbakirli Sevcan 6 yıl önce Şikayet Et
    avrupaya gitmek isteyen milyonlarca suriyeliye izin verilmelidir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Valilik açıkladı! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: Çok sayıda kişi tahliye edildi
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi