İnceleme için gitti, hayat kurtardı

Karaman'da serinlemek için girdiği süs havuzunda boğulma tehlikesi geçiren genci, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan kurtardı.

GİRİŞ 20.05.2018 22:22 GÜNCELLEME 21.05.2018 08:46
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Alınan bilgiye göre, kent merkezinde yapımı devam eden Türk Dünyası Kültür Parkı'na arkadaşlarıyla gelen Davut Şimşek (15), bir süre sonra süs havuzuna girdi. Şimşek'in havuzdan çıkamadığını gören arkadaşları çevreden yardım istedi.

O sırada parkta incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, boğulma tehlikesi geçiren Şimşek'i havuzdan çıkardı. Şimşek, 112 Acil Servis ekiplerince ilk müdahalesinin ardından Karaman Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.  

Boğulma tehlikesi geçiren gencin hayata dönmesi üzerine gözyaşlarını tutamayan Belediye Başkanı Çalışkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, inşaatı devam eden parktaki çalışmaları incelemek için orada olduğunu söyledi.

Sesler üzerine havuzun olduğu yere gittiğini ifade eden Çalışkan, şunları kaydetti:

"Havuzun yanına polis ve 112 ekipleri gelince ben de gittim. Bir çocuğun havuzun içine olduğunu söylediler. Orada bulunanların çok fazla yüzme bilmediğini öğrenince her vatandaşın yapacağı gibi hemen havuza girdim. Çocuğu çıkardım. Kalbi durmuştu, sağlık ekipleri çalıştırdı. Hastaneye kaldırıldı. Şimdi yoğun bakımda tedavisi devam ediyor. İnşallah sağlığına kavuşur."

YORUMLAR 25
  • TANER ALLAK 5 yıl önce Şikayet Et
    kim olsa aynı şeyi yapardı bunda büyütülcek şey ne?
    Cevapla
  • cevat 5 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun , adam işte ..bu daha fazla ön plana çıkarılması gereken bir haber
    Cevapla
  • helal olsun 5 yıl önce Şikayet Et
    valla kalbimizi kazandı şu an adam
    Cevapla
  • AYHAN 5 yıl önce Şikayet Et
    nasıl süs havuzuymuş öyle 2 metre derinlikli süs havuzu mu olur (kurtarmak için atlayan polisler bile boğuluyormuş) resmen olimpik yüzme havuzu yapmışlar normal havuzda bile derinlik 2 metre değildir sonradan derinleşir bence yaptıranlar sorumlu
    Cevapla
  • alperen 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben çok şükür ilimizin belediye başkanı nı bu yaşıma geldim daha görmedim helal olsun karaman belediye başkanı na
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni görüntülere ulaşıldı! Pasaport kontrolü sırasında dikkat çeken ayrıntı
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!