İlçede panik! 3 bin 362 kişi hastanelik oldu

Sakarya'nın Karasu ilçesinde iki gün içerisinde 3 bin 362 kişi hastanenin acil servisine başvururken, 1516 kişi bulantı, kusma, karın ağrısı ve ishal şikayeti ile tedavi gördü. Aşırı kullanılan site ve otel havuzları başta olmak üzere sıcağa bağlı bozulan besinlerin rahatsızlıklara neden olduğu belirtildi.

İlçede panik! 3 bin 362 kişi hastanelik oldu
İlçede panik! 3 bin 362 kişi hastanelik oldu
GİRİŞ 25.08.2018 11:28 GÜNCELLEME 25.08.2018 11:28
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Bayram tatilinin başlamasından sonra 65 bin olan nüfusu artan Karasu ilçesinde İlçe Devlet Hastanesi Acil Polikliniğine Perşembe günü 2 bin 98, Cuma günü ise 1264 kişi başvurdu. 2 gün içerisinde 1516 kişi bulantı, kusma, ishal ve karın ağrısı şikayeti ile tedavi gördü. Sağlık Müdürlüğü konu ile ilgili yazılı açıklamada bulundu.

Sağlık Müdürlüğü vakaların turistik amaçlı ilçeye gelen kişiler olduğunu belirterek, şu açıklamada bulundu:

"İki gün içinde toplam 1516 vaka bulantı, kusma, karın ağrısı veya ishal şeklinde başvurmuştur. Bunların 154’ü 5 yaş altı, gerisi 5 yaş üzeri vakadır. Vakaların yapılan sorgulamalarında herhangi bir ortak su ya da besin kaynağı tespit edilememiştir. Vakalar turistik amaçlı Karasu’ya gelenler olduğu gibi fındık işçilerinde de aynı tablolar görülmüştür. SASKİ su analizleri normal çıkmıştır."

Hastaların hepsinin kısa süreli tedavi gördüğü belirtilerek, şu açıklamada bulunuldu:
"Karasu ilçesinin nüfusu resmi kayıtlara göre 65 bin olmasına rağmen 9 günlük tatil sırasında 10-15 kat arttığı resmi olmayan kaynaklara göre açıklanmaktadır. Dolayısıyla aşırı kullanılan site ve otel havuzları başta olmak üzere, aşırı sıcağa bağlı dehidratasyon vakaları ve saklama koşullarını kaybedebilen besinlerle oluşabilen gastroenterit vakaları hastanemize başvurmaktadır. Hastaların hepsi kısa süreli müşahedede tedavi edildikten sonra taburcu edilmiştir. Şu ana kadar yatış gerektiren ağır vaka olmamıştır. Hastane personelleri 3 kat arttırılmış olup hastaların tedavilerinin geciktirilmemesi için her türlü önlem alınmıştır. Başta hastane başhekimimiz Op.Dr.Celalettin Akyol olmak üzere tüm hastane yönetimi iki gündür tam mesai şeklinde hastanede bulunmakta ve çalışan personellere destek vermektedirler. Enfeksiyon Hastalıkları uzmanı görevi başında olup, normal poliklinik hizmeti yapmaktadır. Sağlık Müdürlüğü olarak hastanede tüm diğer sağlık çalışanlarımızla birlikte takiplerimiz devam etmektedir."

 

YORUMLAR 10
  • hkn7 5 yıl önce Şikayet Et
    ishal bulantı ve kusma,,, ağustos ayında her il ve her ilçede var yaygın olarak... bakanlık sayıları kıyaslayıp tedbir almalı... hastaneye gitmeyenleri saymıyorum bile.
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    kimse evde hastası ile ilgilenmek istemiyor hastaneler bakım evi kreş görevi yapıyor sanki şahit oldum . doktorları suçlamak çok kolay da hastanızı başınızdan atıyorsunuz kısacası.hastane ortamı hastalıga davetiye çıkaran ortam hızla kaçıp gitmek yerine aile boyu ordayız kolay gelsin tüm saglık çalışanlaımıza güvenlik trafik ekiplerimize, RABBİMrazı olsun amiinn
    Cevapla
  • hkn7 5 yıl önce Şikayet Et
    ishal ve kusma rahatsızlığını aynı anda yaşa hem de 3 gün boyunca,,, tekrar bir yorumunu alalım :)
    Cevapla
  • halk 5 yıl önce Şikayet Et
    acildeki doktorları hiç suçlamayalım ,acile giden hastaların yüzde 80 i acil değil,kimisi katkı parasından kaçmak için kimisi gunduz işimden geri kalmıyayım diye acil e gidiyor,acil hastalara engel oluyorlar ,bilmiyorlar buda bir kul hakkıdır ,kul hakkı yiyerek tedaviden fayda bulamazsın,buda çalışan doktorları bunaltıyor oda sonuçta insandır ,bunalan insan yanlışta yapabilir ,ama hiçbir doktor bilerek yanlış teşhis koymaz o yüzden şikayete karşıyım ,nasıl uygulanabilir bilmem ama acil olmayan kişiler acil e kabul edilmemesı lazım ,
    Cevapla
  • Mağdur 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz de mudurnu daydık geçen hafta sekiz kişi hepimiz ağır hastalandık üç yaşındaki kızım 8 gun hiçbirşey yemedi sarot tan 30 km gidip mudurnu devlet hastanesine gittim acildeki dr hafife aldı bişeyi yok abartıyorsunuza getirdi İstanbula dönünce 2 şişe serum verildi yine de toparlanamadı Şikayet edeceğim nöbetçi doktoru sağlık bakanlığına
    Cevapla
  • tepki 5 yıl önce Şikayet Et
    Acile gidipte uzun süreli tedavi olan birini duydunuz mu?Varsa bir şikayetin bayramdan sonra polikliniklere gel hekim ve hizmetliler tatilde hastanede kimseler yok!..
    Cevapla
  • Mağdur 5 yıl önce Şikayet Et
    Bayramda gittiğimi kim söyledi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran'ın misillemesi sonrası Putin'den uyarı geldi: Feci sonuçları olur!
Sancaktepe Belediyesi'ndeki jakuzi yalanına İsmail Erdem'den tokat gibi cevap!