İşte 40 günlük bebeğini denize atan caninin cezası

İstanbul Fatih’te 40 günlük Tuğçe bebeği denize attıkları iddia edilen anne Fatma Karataş ve sevgilisi Mustafa Teneke’nin yargılandığı dava karara bağlandı.

İşte 40 günlük bebeğini denize atan caninin cezası
İşte 40 günlük bebeğini denize atan caninin cezası
GİRİŞ 22.10.2018 15:45 GÜNCELLEME 22.10.2018 15:46
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Anne Fatma Karataş’ı "iyi hal" indirimi uygulayarak müebbet hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, sanık Mustafa Teneke’yi ise suçun sabit olmaması gerekçesiyle beraatine hükmetti. 

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında tutuklu sanık Fatma Karataş hazır bulundu. Tutuksuz sanık Mustafa Teneke ise duruşmaya katılmadı. Söz alan sanık Fatma Karataş kendisini diğer sanık Mustafa Teneke’nin azmettirdiğini savunarak, "Pişmanım" dedi. 

Mahkeme heyeti, sanık Fatma Karataş’ı "Altsoydan akrabayı kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, sanık Fatma Karataş’a "iyi hal" indirimi de uygulayarak cezayı müebbet hapis cezasına çevirdi. Sanık Fatma Karataş’ın tutukluluk halinin devamına hükmedildi. Mahkeme heyeti, diğer sanık Mustafa Teneke’ye ise isnat edilen suçun sabit olmadığı gerekçesiyle beraatine hükmetti. 

İDDİANAME 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede 2017 yılının Ocak ayında şüpheliler Fatma Karataş ile Mustafa Teneke’nin olay günü bebeğin masrafları konusunda tartıştıkları anlatılıyordu. Sanık Mustafa Teneke’nin Tuğçe bebeği fırlatarak sesinin kesilmesine sebebiyet verdiği, Fatma Karataş’a da "Bu çocuktan kurtul. İntihar et" diyerek yönlendirdiği, Fatma Karataş’ın da olayın etkisiyle Tuğçe bebeği denize attığı öne sürülüyordu. 

Sanıkların "Altsoydan akrabayı kasten öldürmek" suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapisleri talep ediliyordu.

 

 

YORUMLAR 15
  • farkı yok 5 yıl önce Şikayet Et
    Babanın suçu nasıl belli değil.. o çocuğu tek başına mı yaptı o kadın? sahip çıksaydı kadına ve çocuğuna olur muydu bunlar...
    Cevapla
  • kadir özz 5 yıl önce Şikayet Et
    Adalet bunun neresinde asıl suçlu baba iken serbest bırakılıyor
    Cevapla
  • Süleyman Arif 5 yıl önce Şikayet Et
    Suçlunun yüzü niye kapatılıyor da diğerlerinin ki belirgin. Tam tersi olması gerek mez mi? Yasal engel mi var? Suçluyu gösterin ki tanıyan, gören bilsin. Diğerlerini bulanıklaştırın arkadaş, yarın öbürgün beni siz tutuklamıştınız diyip kin beslemesinler...
    Cevapla
  • tmh 5 yıl önce Şikayet Et
    o hâkimleri allaha havele ediyorum verdikleri karar vicdani bı karar deil
    Cevapla
  • Bakınız 5 yıl önce Şikayet Et
    Sevgili diye nahif başlayan cümleler cinayetle bitiyorsa sevginizi sorgulayın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak