Tarihi köprüye spreyle yazı yazdılar!

Adana’da 384 yılında Roma İmparatoru Hadrian tarafından, mimar Auxentius’a yaptırılan ve o zamanki adıyla ‘Justinian Köprüsü’, şimdiki adıyla Taşköprü’ye sprey boyayla yine yazılar yazıldı. Taşköprü’yü kullanan vatandaşlar bu duruma tepki gösterdi.

Tarihi köprüye spreyle yazı yazdılar!
Tarihi köprüye spreyle yazı yazdılar!
GİRİŞ 01.02.2020 09:30 GÜNCELLEME 01.02.2020 10:51
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Dünyada halen kullanılan en eski köprülerden biri olan bin 636 yıllık Taşköprü, Seyhan Nehri üzerinde tarihi dokusuyla kentin simgesi olmaya devam ediyor. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan tarihi köprüye kimliği belirsiz kişilerce sprey boyayla yazılar yazıldı. Geçtiğimiz yıllarda da benzer olayların yaşandığı köprüde Adana Büyükşehir Belediyesi ekiplerince temizleme çalışmaları yapılmıştı. Ancak tarihi köprü üzerine yeniden benzer yazılar yazıldı. Bu durumu gören vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

 

 



Eskişehir’den kenti gezmek için Adana’ya gelen Ayşegül Tekin, tarihi köprü üzerine yazılan yazılara, “Buradan geçmek, tarihte bir yolculuk yapmak gibi. Çok güzel bir duygu. Adana, hem tarihi dokusu hem de lezzetleriyle çok güzel bir kent. Köprüye yazılan yazıları gördük, çok üzücü bir durum” diyerek tepki gösterdi.

İstanbul’dan gelen ve Taşköprü’yü beğendiğini anlatan öğrenci Kerem Demir ise tepkisini, “Hem nehrin üzerinden geçmesi hem de tarihi duyguyu tekrardan yaşatması açısından çok güzel. Böyle bir köprünün üzerine yazılar yazılması adeta ‘tarihi terörizmdir’. İnsanlar bu eseri yapmış ve bir simge bırakmış. İnsanlar gelip karalıyorlar. Yaşatmak, temiz tutmak varken kirletmenin bir anlamı olmadığını düşünüyorum” sözleriyle dile getirdi. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 6
  • Ruhi 4 yıl önce Şikayet Et
    Şu kamera olayına bir el atalım değerli bakanlıklarımız, mercilerimiz, hükümetimiz... Bilhassa artık okullara sınıflara kamera koyalım; hangi devirde yaşıyoruz.
    Cevapla
  • ben 4 yıl önce Şikayet Et
    bu yazıları yazanın adresi belli bu gibi pis işler lağım fareleri nin işidir
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Tarihi yerlere neden kamera konmaz anlamis degilim yapani bulup cezasini versin devlet mutlaka tarihi yerlere kamera konulmali
    Cevapla
  • Treeeet 4 yıl önce Şikayet Et
    Eğitim olmadığı için normaldir. Bir de güvenlik olsa çok daha iyi olmaz mı acaba? Türkiye zenginliklerini kaybetmemeli!
    Cevapla
  • Asya 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu tür tarihi yerlerin mobese kameraları ile izlenmesi gerekir.Bunu yapana ciddi ve caydırıcı ceza vermek gerekir...
    Cevapla
  • Cengiz Han 4 yıl önce Şikayet Et
    Ciddi ve caydırıcı ceza on seneden başlar. Bunu yazmaya yeltenen biri en az onsene piyasadan çekileceğini düşünmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı