Cinayet zanlısı TIR'ın dorsesinden çıktı

2003'te eşi, kayınvalidesi ve bir arkadaşını öldürdükten sonra 16 yıl hapis yatan, ardından geçen yıl tahliye olan Umut Balcı, geçen yıl ekim ayında birini daha öldürmüştü. Cinayetin ardından Gürcistan'a kaçan Balcı, TIR'ın dorsesinde Türkiye'ye girmeye çalışırken yakalandı.

Cinayet zanlısı TIR'ın dorsesinden çıktı
Cinayet zanlısı TIR'ın dorsesinden çıktı
GİRİŞ 08.02.2020 10:57 GÜNCELLEME 08.02.2020 10:57
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Konya'da geçen yıl ekim ayında  'tütün sarma' nedeniyle çıkan tartışmada Murat Yağcı'nın (36)  ölümüyle sonuçlanan silahlı çatışmanın ardından Gürcistan'a kaçan Umut Balcı (41),  TIR'ın dorsesinin altında gizli bölmede ülkeye tekrar giriş yapmak isterken yakalandı. Konya'da sevk edildiği mahkemece tutuklanan Balcı’nın 2003 yılında eşi, kayınvalidesi ve bir arkadaşını öldürdükten sonra aldığı 16 yıl hapis cezasının ardından geçen yıl ağustos ayında tahliye olduğu belirtildi. 

Olay, 01 Ekim 2019 tarihinde saat 02.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Yazır Mahallesi Topak Sokak'taki kahvehanenin önünde meydana geldi. Kahvehanede çalışan Murat Yağcı, komşu işyeri emlakçıda oturan ve tütün saran Sertaç Efe'ye (39) "Böyle tütün sarılmaz yanlış sarıyorsun" dedi. Bunun üzerine ikili arasında tartışma çıktı. Oradan ayrılan Efe, arkadaşı Umut Balcı ile tekrar kahvehanenin önüne geldi. Silahlı iki arkadaş, kahvehane önündeki Murat Yağcı'nın üzerine ateş açtı. Yağcı, kanlar içinde yere yığılırken, yanlarında bulunan arkadaşları Ertekin Kaçın (40) ile Hasan Barış da(26)  tabancalarını ateşleyerek, karşılık verdi.  Karşılıklı silahlı çatışmaya dönüşen olayda, Sertaç Efe ile sokaktan geçen Tunahan Yüncü de yaralandı.  Ambulansla kentteki çeşitli hastanelere kaldırılan yaralılardan Murat Yağcı, doktorların müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi. Tedavisinin ardından taburcu olan Sertaç Efe ile Ertekin Kaçın ve Hasan Barış çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 



GÜRCİSTAN'A KAÇTI 

Polis, olay yerinden kaçan Umut Balcı'nın yakalanması için çalışma başlattı. Polis, yaptığı araştırmada Balcı'nın sahte kimlikle Gürcistan'a gittiğini belirledi. Balcı'nın peşini bırakmayan polis sürekli takibe aldı. 15 gün önce Balcı'nın ülkeye tekrar giriş yapacağını öğrenen Konya Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Artvin polisiyle birlikte sınır bölgesinde önlem aldı. 

TIR’IN DORSESİNDE ÜLKEYE GİRİŞ YAPMAK İSTERKEN YAKALANDI 

Polis, Balcı'yı, geçen çarşamba günü M.U. yönetimindeki TIR'ın dorsesinin altında gizli bölmede saklanıp ülkeye giriş yapmak isterken yakaladı. Balcı, sorgulanmak üzere Konya Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. TIR şoföre M.U. da Artvin polisi tarafından gözaltına alındı. 

Sorgulama sırasında susma hakkını kullanan Umut Balcı, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.  Adliyeye götürülürken polise direnen Balcı, sevk edildiği mahkemece tutuklandı. 

3 KİŞİYİ ÖLDÜRÜP, 16 YIL CEZA ALMIŞ 

Umut Balcı'nın 2003 yılında eşi Mesude Balcı (18), kayınvalidesi Emine Eski ile başka bir olayda arkadaşı Cem Demiray'ı öldürüp aldığı 16 yıl hapis cezasının ardından geçen yıl ağustos ayında 'Denetimli Serbestlik' kapsamında tahliye olduğu belirtildi. Balcı'nın bu suçlardan dolayı da 30 yıla yakın infazının bulunduğu öğrenildi.  

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 12
  • gresunlu 4 yıl önce Şikayet Et
    kıssasa kıssas
    Cevapla
  • sibel 4 yıl önce Şikayet Et
    idam...
    Cevapla
  • izmir 4 yıl önce Şikayet Et
    gelin size tütün nasıl sarılır göstereyim önceden 3 kişiyi öldürmüş demekki fazla hızlı şimdide sanane tütünden akıllanıp adam olacağına mafyavari silahlı arkadaşlarını alıp gelmek belasını aramak demektir.
    Cevapla
  • Abdullah İbn Münib 4 yıl önce Şikayet Et
    "Allahın indirdiği ile hükmetmeyenler kafirlerin ta kendisidir."
    Cevapla
  • kral 4 yıl önce Şikayet Et
    Birçok suçlu çerezlik cezalar ya da hiç ceza almadan kurtuluyor ülkemizde....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor