11 saat hareketsiz ödev çalıştı, öldü!

Tıpta uzmanlık sınavına hazırlanan Merve, 11 saat hiç kalkmadan ders çalıştığı için hayatını kaybetti. Doktorlar teşhisi koydu:

11 saat hareketsiz ödev çalıştı, öldü!
11 saat hareketsiz ödev çalıştı, öldü!
GİRİŞ 18.02.2009 05:35 GÜNCELLEME 18.02.2009 05:35
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

24 yaşındaki Merve Şengil'in ölüm nedeni bacak damarlarında oluşan kan pıhtısının akciğere ulaşması (akciğer embolisi) olduğu açıklandı.

Merve hareketsiz '11 saat' kurbanı

Tıpta uzmanlık sınavına hazırlanan Merve, 11 saat hareket etmeden ders çalışınca akciğer embolisine kurban gitti....

Merve Şengil, çocukluk hayalini gerçekleştirdi. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni kazandı. Mayıs 2008 tarihinde mezun olup, beyaz önlüğünü giydi. Cerrahpaşa'da göreve başlayan Merve, Tıpta Uzmanlık Sınavı'ndan başarıyla geçip, cerrah olmak istiyordu. Hiç durmadan ders çalışan Merve, 9 Eylül gecesi aniden fenalaştı.

Pıhtı akciğere ulaştı

24 yaşındaki Merve, hastaneye kaldırıldı. Merve için 45 dakika boyunca çaba harcandı, ancak kurtarılamadı. Adli Tıp Kurumu'ndan çıkan otopsi raporu ise Merve'nin 11 saat boyunca hareket etmeden ders çalışmasının kurbanı olduğunu ortaya çıkardı. Rapora göre; bacak damarlarında oluşan kan pıhtısı akciğere ulaştı buna bağlı olarak da genç doktor, yaşama veda etti.  - takvim

YORUMLAR 31
  • nazi38 5 yıl önce Şikayet Et
    insan biraz spor yapar ve tekrar başına oturur yazık oldu gencecik tıpçıya
    Cevapla
  • Hatice Azra Ercan 6 yıl önce Şikayet Et
    bize bunu bilgisayar hocası anlattı
    Cevapla
  • ibrahim aksu 15 yıl önce Şikayet Et
    ismail aydın adlı vatandaş. ölen kişi ilimle ugraşan gencecik bi insan..senin desteklediğin parti böylemi bakıyor insanlara..sen ölmüşsün oyun geçersiz boşuna gitme sandığa yazık be çok yazık..sayın editör böyle bi habere yapılan bu yorumu nasıl yayınlarsınız..sizden buna uslubuyla bi cevap vermenizi beklerdim..
    Cevapla
  • hasanşahın kılıç 15 yıl önce Şikayet Et
    abartmıyorum. öncelikle allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı dilerim ben hiç kalkmadan 24 saat pc oyunu oynadığımı bilirim.ya bende bi anormallik var yada sadece şanslı imişim ölmediğim için.
    Cevapla
  • lokman aslan 15 yıl önce Şikayet Et
    Doktor. Her şeyden önce kardeşimize rahmet diliyorum. Ameller niyetlere göredir insanlara daha faydalı olma gayesiyle inancıylada bütüleşirse ilim tahsil ederken ölmek hayırla yad edilecek bir durum. Doktorların bilgisizliklerini dile getirip bilgiçlik taslayanlara ithaf olunur.Tıp eğitiminin ne kadar zor olduğunu bu olay ortaya koyuyor. İki şak şakı görüp arkasındaki yıllarca süren emeği görmeyenler utansın.Doktorun üzerinden kazanç sağlayan, haber malzemesi yapan,fiziki saldırıya kadar varan kindar ruhlar utansın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Olympiakos! Muhtemel 11'ler
İnsan ömründen tam altı yıl çalıyor! İşte havası en kirli ülkeler...