Çocuklarını kurtardı, eşiyle yanarak can verdi

Isparta'da evinde çıkan yangında kızı Pelin (16) ve oğlu Ferdi'yi (14) uyandırarak kurtaran Kemal İnan, eşini kurtarmak için girdiği evde eşi ile yanarak yaşamını yitirdi.

Çocuklarını kurtardı, eşiyle yanarak can verdi
Çocuklarını kurtardı, eşiyle yanarak can verdi
GİRİŞ 18.05.2009 11:43 GÜNCELLEME 18.05.2009 11:43

Kepeci Mahallesi 2301 Sokak'ta cami önündeki iki katlı ahşap evde sabah saatlerinde yangın çıktı. Dumanın etkisiyle uykusundan uyanan Kemal İnan (53), önce yan odada bulunan kızı Pelin (16) ve oğlu Ferdi'yi (14) uyandırdı ve ikinci kattaki evin penceresinden atlamalarını sağladı. Daha sonra dışarı çıkan ve komşularından yardım isteyen Kemal İnan, içerde bulunan eşi Belkıs İnan'ı (39) kurtarmak için tekrar eve girdi. Ahşap merdivenlerin çökmesi üzerine evde mahsur kalan Kemal İnan, eşi Belkıs İnan ile yanarak can verdi.

İtfaiye ekiplerinin yaklaşık iki saat süren çalışması sonucu yangın kontrol altına alındı, ancak ev tamamen yandı.

Olay yeri inceleme ekiplerince yapılan çalışmanın ardından Kemal İnan ile Belkıs İnan'ın yanmış cesetleri otopsi için Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine götürüldü. Cenazelerin evden çıkarılışı sırasında kızları Pelin İnan sinir krizi geçirdi. Yanarak can veren çiftin komşuları ve akrabaları ise gözyaşlarını tutamadı.

Yangının elektrik kontağından çıkmış olabileceği öne sürüldü.

-GÖRGÜ TANIKLARI-

İnan ailesinin komşuları Muharrem Sarışahin, herşeyin bir anda geliştiğini ve ne olduğunu anlayamadıklarını söyledi. Kemal İnan'ın kendisinden yardım istediğini anlatan Sarışahin, hemen itfaiyeye haber verdiğini, evleri yan yana olduğu için kendi çocuklarını ve torunlarını uyandırdığını belirtti.

Şadiye Yurtarman da evin eski olması nedeniyle Kemal ve Belkıs İnan'ın taşınma kararı aldıklarını ve ev aradıklarını kaydetti.

Öte yandan, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın olay yerine gelerek, taziyelerde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kassam görüntüleri yayınladı, İsrail karıştı! Netanyahu’nun evinin önüne yığıldılar
Sahipsiz köpekten kaçarken düşen genç kızın ayağı kırıldı