Hayvan barınağının çöpünde 3 köpek ölü bulundu

Osmaniye Belediyesi Hayvan Barınağı yakınındaki çöp kutusunda 3 köpek ölü bulundu.

Hayvan barınağının çöpünde 3 köpek ölü bulundu
Hayvan barınağının çöpünde 3 köpek ölü bulundu
GİRİŞ 27.06.2009 14:15 GÜNCELLEME 27.06.2009 14:15

Barınak çevresinde oturan vatandaşlar, Belediye görevlilerinin yaklaşık 5 gündür uğramadığını, köpeklere su ve yemek verilmemesinden dolayı bazı hayvanların telef olduğunu ileri sürdü.

Osmaniye Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Zeki Kaya, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, barınakta kalan hayvanların tedavilerini yaptıklarını ve sahip çıktıklarını söyledi.

Barınakta sabah 08.00 ile akşam 17.00 saatlerinde 2 görevli bulunduğunu belirten Kaya, ''Köpeklerin bakım ve beslenmesi ile ilgili bir sıkıntı yok. Barınakta daha önce 50 hayvan vardı, şu anda 160'a yakın hayvan var. Telef olan hayvan söz konusu değil. Ancak, 3 köpek dışarıda ölmüş, ardından hayvan barınağı yakınındaki çöpe atılmış'' dedi.

BU BİR İNSANLIK SUÇUDUR, VAHŞETTİR

Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık, olayın bir insanlık suçu ve vahşet olduğunu belirterek, konunun sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

İl Çevre Müdürü hakkında denetim yapmadığı için görevi ihmalden şikayetçi olacaklarını bildiren Çıtırık, ''Belediyenin veteriner işleri müdürünü de aynı şekilde hakkında soruşturma açılması için Belediye Başkanının kendisine ve İçişleri Bakanlığına şikayet edeceğiz. Sorumluların acilen soruşturma geçirip ceza alması lazım. Sayın Vali'miz ile Belediye Başkanı'nı da göreve davet edeceğiz'' diye konuştu.

Çıtırık, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara ile görüştüğünü, pazartesi günü barınakta incelemede bulunacağını sözlerine ekledi.

Türkiye'nin en modern hayvan barınaklarından biri olarak, 2007'de dönemin Belediye Başkanı Davut Çuhadar tarafından 10 dönüm arazi üzerine, 250 bin TL'ye mal edilerek kurulan barınakta, cerrahi müdahale, muayene odaları, hayvanlara yemek hazırlanan mutfak, her cins hayvanın ayrı ayrı kalabileceği bölümler yer alıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı