Sahte altın dolandırıcılığı: 12 gözaltı

Denizli merkez ve Sarayköy ilçesiyle 6 ilde sahte altın dolandırıcılığı yaptıkları belirlenen 12 kişi yakalandı.

Sahte altın dolandırıcılığı: 12 gözaltı
Sahte altın dolandırıcılığı: 12 gözaltı
GİRİŞ 05.02.2010 17:06 GÜNCELLEME 05.02.2010 17:06
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Alınan bilgiye göre, Denizli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Ö.Z. liderliğindeki dolandırıcılık çetesinin, Denizli merkez ve Sarayköy ilçesiyle Muğla, Afyonkarahisar, Nevşehir, Ordu, Samsun ve Mersin illerinde sahte altın dolandırıcılığı yaptığı ihbarı üzerine çalışma başlattı.

Çetenin, sahte altın karşılığında nitelikli dolandırıcılık ve uyuşturucu madde kaçakçılığı suçlarını işlediğini, 12 dolandırıcılık suçundan yaklaşık 710 bin lira tutarında haksız menfaat temin ettiklerini belirleyen jandarma ekipleri, Denizli merkez, Sarayköy ve Honaz ilçelerinde eş zamanlı operasyon yaparak, çetenin lideri Ö.Z. ve 11 üyesini yakaladı.

Baskınlarda, dolandırıcılıkta kullanılan 5 adet asker hatıra defteri, 3 kilogram delikli metal pul, 5 gram kubar esrar, 30 gram kenevir tohumu, 1 adet kuru sıkıdan çevirme tabanca, 1 adet av tüfeği, toplam 221 adet çeşitli çap ve ebatlarda fişek, 7 adet cep telefonu ve 7 adet sim kart ele geçirildi.

Yapılan sorgulamanın ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan Ö.Z. ve 8 kişi tutuklandı, üç kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • engin can 14 yıl önce Şikayet Et
    KANUNLARDA YERİ YOK.... Bir Denizlili olarak bu konu uzun zamandır bu ilde yapılıyor. Lakin denizlinin yerli halkı değildir yapanlar doğudan göçüp gelmiş kişilerdir. dolandırılan kişi şikayetçi olamadığı için serbest bırakılıyorlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi