Aydın'da suç örgütü operasyonu: 28 gözaltı

Aydın'ın Nazilli ilçesinde suç örgütüne yönelik yapılan operasyonda aralarında bazı bankaların çalışanlarının da bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan biri tutuklandı.

Aydın'da suç örgütü operasyonu: 28 gözaltı
Aydın'da suç örgütü operasyonu: 28 gözaltı
GİRİŞ 26.05.2010 13:30 GÜNCELLEME 26.05.2010 13:30

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı üzerine ''çıkar amaçlı örgüt kurmak'', ''örgütü yönetmek'', ''örgüt üyesi olmak'', ''bilerek ve isteyerek örgüte yardım etmek'' suçlarına karışan şüphelilere yönelik 16 noktaya eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyon kapsamında bir oto galerinin sahibi, eski ve yeni çalışanlarının yanı sıra bazı bankaların personellerinin de bulunduğu zanlılar İ.Y, M.Y, O.Y, A.K, M.A, H.Ö, C.E, A.B, M.A.K, B.Y, E.T, K.K, S.T, Ö.A, A.K, A.Ç, Y.D, R.K, M.G, A.H.E, S.Y, S.B, Z.U, İ.K, A.S, H.E, T.G, ve E.Y. gözaltına alındı.

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinin de arandığı operasyonda 24 traktöre el konuldu. Operasyonda ayrıca bu traktörlere ait ruhsat aslı ve fotokopisi, plakalar, senet dokümanları, 9  bilgisayar, 1 fotoğraf makinesi, 1 av tüfeği, 1 ruhsatlı tabanca, 1 kuru sıkı tabanca, 1 kuru sıkıdan yapılma tüfek ile çok sayıda banka kredi sözleşme evrakı ele geçirildi.

Zanlılardan E.Y. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 17 kişinin serbest bırakıldığı, 10 şüphelinin ise sorgusunun sürdüğü bildirildi.

Öte yandan operasyon kapsamında D.A. ve A.Ç'nin yakalanması için soruşturma çok yönlü devam ediyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!