Kütahya'da kaza: 3 öğrenci can verdi

Kütahya kara yolunun Dumlupınar rampasında şehitlikleri ziyarete giden öğrencileri taşıyan yolcu otobüs devrildi. Kazada ilk belirlemelere göre 3 öğrenci hayatını kaybetti, 15 kişi yaralandı.

Kütahya'da kaza: 3 öğrenci can verdi
Kütahya'da kaza: 3 öğrenci can verdi
GİRİŞ 23.06.2010 18:35 GÜNCELLEME 23.06.2010 18:35
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kütahya'nın Dumlupınar ilçesinde, öğrencileri taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre 3 kişi öldü, 15 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Kütahya ve Afyonkarahisar'daki şehitlikleri ziyaret eden öğrencileri taşıyan Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa belediyesine ait otobüs, Dumlupınar-Afyonkarahisar kara yolunun 2. kilometresinde devrildi. Kazada ilk belirlemelere göre 3 kişi öldü, 15 kişi yaralandı.

Yaralıların ambulanslarla çevredeki hastanelere nakledildiği, otobüste şoför, muavin ve öğretmenin yanı sıra öğrencilerin bulunduğu öğrenildi.

Ölen ve yaralananların kimliklerinin belirlenmesine çalışılıyor.

ÖLEN ÖĞRENCİLERİN KİMLİKLERİ

Kütahya'nın Dumlupınar ilçesinde, öğrencileri taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında ölen 3 öğrencinin kimlikleri belirlendi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesi belediyesine ait, sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen 03 Y 6709 plakalı otobüs, Dumlupınar-Afyonkarahisar kara yolunun 2. kilometresinde devrildi.

Kazada yaşamını yitiren öğrencilerin Büşra Özen, Emine Elifoğlu ve Özlem Özkur olduğu belirlenen kazada, 15 kişi yaralandı. Yaralılardan 8'i ayakta tedavi görürken, 4'ü Afyonkarahisar'daki, 3'ü de Uşak'ın Banaz ilçesindeki hastanelere kaldırıldı.

Olay yerine gelerek yetkililerden bilgi alan Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Gökhan Veli Kişioğlu, yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığının Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Dumlupınar'a gelen öğrencileri taşıyan otobüsün, şehitlik ziyareti sonrası Afyonkarahisar'a dönerken kaza geçirdiğini söyledi.

Şoför, muavin, öğretmen ile 15 öğrencinin bulunduğu otobüste yaralananların sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade eden Kişioğlu, şöyle konuştu:

''Acımız çok büyük. Ailelere ve Milli Eğitim camiasına baş sağlığı diliyorum. Kazayla ilgili inceleme yapılıyor. İlk belirlemelerimize göre yolun kayganlığından otobüsün devrilip olayın meydana geldiğini düşünüyoruz. Kazaya ilişkin, öğrencilerin okullarına bilgi verildi.''

Bu arada otobüsteki öğrencilerin Sakarya'dan geldiği öğrenildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • never 13 yıl önce Şikayet Et
    hain kurt katılıyorum sana. trafik kazaları pkkdan daha fazla can alıyor malesef.. peki neden?çünkü cezası yok ki trafikte adam öldürmenin cezası en fazla birkaç yıldır belki o kadar bile değildir. cezalar yetersiz, caydırıcı değil. testi kırılmadan önce önlem alınmalı..testi kırıldıktan sonra dövsen ne yazar öldürsen ne yazar
    Cevapla
  • Hain Kurt 13 yıl önce Şikayet Et
    1 Trafik Canavari = 4 PKK. PKK 25 yilda 30 bin can aldi, trafik en az 100 bin... Herkes PKK yi konusur ama kimse trafik canavarini konusmaz. Bu ne yaman celiski anne! Her onune gelene ehliyet verilirse, rusvet devam ederse, cezalar sadece para cezasi olur ve ensesi kalinlara para da koymazsa, olan ve daha da olacak olan budur. Her gun en az 10-20 kisi trafikte can verir. Cezalar agirlastirilmali, ehliyetlere el konulmali, gerekirse ruh sagligi tedavisi, hapishane, hastanelerde zorunlu calisma getirilmeli ceza olarak...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı