Edirne'de 6 kilo eroin ele geçirildi

Edirne'de yapılan operasyonlarda 6 kilo 366 gram eroin ile 30 kilo toz esrar ele geçirildi. Olaylarla ilgili 5 kişi tutuklandı.

Edirne'de 6 kilo eroin ele geçirildi
Edirne'de 6 kilo eroin ele geçirildi
GİRİŞ 13.07.2010 15:52 GÜNCELLEME 13.07.2010 15:52

Alınan bilgiye göre, Edirne İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, İstanbul'dan getirilecek uyuşturucu maddenin Edirne'nin Uzunköprü ilçesine bağlı Kırcasalih beldesinde, Yunanistan uyruklu bir kişi tarafından teslim alınarak yurt dışına çıkartacağı ihbarı üzerine harekete geçti.

İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Uzunköprü İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, bölgede tedbir aldı.

Teslimat için 34 VA 5075 plakalı otomobille söz konusu yere gelen D.T. ve Yunanistan uyruklu P.A. ile 22 PH 103 plakalı otomobille gelen H.I.T ve M.A, düzenlenen operasyonla yakalandı.

Araçlarda yapılan aramada 32 paket halinde 15 kilogram toz esrar bulundu.

Bu kişilerin verdiği bilgiler doğrultusunda yapılan çalışmada İstanbul'da 15 kilo toz esrar ele geçirildi, M.A. gözaltına aldı.

Gözaltına alınan zanlılardan D.T, H.I.T, M.A ile Yunan uyruklu P.A jandarmadaki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. İstanbul'da yakalanan M.A ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İKİNCİ OPERASYON

Diğer yandan 156 Jandarma ihbar hattına gelen bir ihbarı değerlendiren İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, TEM Otoyolu Edirne Turnikelerinde CH 1066 AH Bulgar plakalı bir otomobili durdurdu.

Otomobilde yapılan aramada stepnenin (yedek lastik) içerisine gizlenmiş 6 kilo 366 gram eroin ele geçirdi. Otomobildeki Bulgar uyruklu M.M ile eşi S.M'yi gözaltına aldı.

Zanlı M.M çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, eşi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor
Rezalet! 23 Nisan kutlaması adı altında yapılan etkinlik pes dedirtti