Kentsel dönüşüm projesi mahalleyi sokağa döktü

Ankara Yenimahalle Belediyesi tarafından uygulanmak istenen kentsel dönüşüm projesi, mahalle halkının muhatap bulamaması nedeniyle sıkıntıya yol açtı.

Kentsel dönüşüm projesi mahalleyi sokağa döktü
Kentsel dönüşüm projesi mahalleyi sokağa döktü
GİRİŞ 26.07.2010 18:45 GÜNCELLEME 26.07.2010 18:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın seçim propagandası çerçevesinde vaatlerde bulunduğu kentsel dönüşüm projesinin Mehmet Akif Ersoy Mahallesi uygulaması sıkıntıyla başladı. Mahalleli kendilerine hiçbir söz verilmemesi ve anlaşma yapılmaması nedeniyle muhatap bulamamaktan şikayetçi olurken, belediye ise mahalledeki berber, manav ve bakkalları mühürlemeye başladı. Bu uygulamaya sinirlenen mahalle halkı ise kendilerine zulüm ve baskı yapıldığı gerekcesiyle sokağa döküldü.

Berber dükkanı mühürlenen Veysel Akçan, yürütmenin durdurulması için mahkemeye başvurduğunu, sürecin devam etmesini rağmen berber dükkanının mühürlendiğini ve yıkılacağını iddia etti.

Mahalle sakini Temel Akbulut ise belediyenin kendilerine hiçbir güvence sunmadığından yakınarak, kendilerine belli bir tarih ve güvence verilmesi halinde güle oynaya evlerini boşaltacaklarını söyledi.

Bir başka mahalleli Necip Şahin de Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ı eleştirerek, ihtiyaçlarını karşıladıkları tüm işyerlerinin mühürlenerek yaşamsal alanlarının daraltıldığını ve büyük mağduriyet yaşadıklarının vurguladı.

Mahalle Bakkalı Rasim Korkmaz mühürlenmek istenen dükkanından uzun süre dışarı çıkmayarak polise ve belediye görevlilerini direnmek istese de bakkalının mühürlenmesine engel olamadı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • BAYRAM 13 yıl önce Şikayet Et
    halkın gönlünü almalı. aynı olay kırşehirin bagbaşı mahalesindede gercekleşiyor ama halk bir muhattap bulamıyor bazılarının evi boş kiraya vermiyor bazılarınında yeni dikilmiş emek cekilmiş agaçları var onlar başka yere taşır yada bir yordamına bakılır kentsel dönüşüm güzel fakat bir yetkilinin cıkıpta iyi bir acıklama getirmesi gerekir bazıları vadandaşlarımızı yanlış bilgilendirip olayları kötüymüş gibi gösteriyor o sebeple yetkili birinin cıkıp halkı bilgilkendirmesi gerkir yapılan işin kötüsü olmaz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri