MOBESE'den Kayseri'de trafik kazaları

Kayseri'de kurulan ve Kent Bilgi Güvenlik Sistemi (MOBESE) sayesinde trafik kazaları saniye saniye kayıt altına alınıyor. Kaza anında yaşananlar ise sürücülerin ve yayaların dikkatsizliklerini gözler önüne seriyor.

GİRİŞ 08.09.2010 05:55 GÜNCELLEME 08.09.2010 05:55
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kayseri'de iki yıl önce hizmete açılan MOBESE sistemi, 23 noktada, 60 kamera ile merkeze görüntü ve fotoğraf gönderiyor. Trafik kazalarının fazla olduğu kavşaklardaki kameralar sayesinde, kazalara çok kısa sürede müdahale ediliyor. Polis, 112 ve itfaiye araçlarını çok hızlı olarak kaza bölgesine yönlendiriyor. Kameralara saniye saniye yansıyan kazalar ise o anda insanların yaşadığı korkuyu gözler önüne seriyor.

Kazalarda sürücü hatalarının ön planda olduğunu anlatan polis yetkilileri, trafik kurallarına uyulması durumunda bu üzücü kazaların meydana gelmeyeceğine dikkat çekiyor.

Kayseri'de 18 kilometre uzunluğunda fiber optik kablo ağına ve 60 kameraya sahip olan MOBESE sistemi için 1 milyon 829 bin lira harcama yapılmıştı.

 

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 4
  • ozlem 13 yıl önce Şikayet Et
    bu nasıl haber?. çokmu eğlenceli buldunuz havada uçan insanları, birbirine çarpan arabaları. ben hiç eğlenemedim izlerken. arka fondaki müziğe rağmen. lütfen haber 7 biraz daha duyarlı olun.
    Cevapla
  • Kensel38 13 yıl önce Şikayet Et
    Yuh Be.... Ya birde klip hazırlasaydınız, şöyle güzel bayanlar falan eşliğinde... Kaza görüntüsü bunlar insanların canını yakan üzüntü veren olaylar yani .... O kazalardan birini yaşayan siz olsanız müzik eşliğinde canınızın nasıl yandığını izlemek hoşunuza gider miydi ? Videonun arka plan müziğini kaldırın hemen... vs biraz daha dikkatli davranın lütfen...
    Cevapla
  • umityldz 13 yıl önce Şikayet Et
    kayserili. hemşehrilerimin kırmızı ışıkta durmak gibi bir alışkanlıkları yok oraya giden bilir. genelde bizim gibi dışarıdan gelenler yeşil ile beraber gecişin bize ait olduğunu düşünüp gecerken kırmızı ışıkta gecen biri tarafından biçilme tehlikeleri atlattığımız zamanlar oldu. biraz daha dikkat gerekir.
    Cevapla
  • Bilgeorhun 13 yıl önce Şikayet Et
    Mobeseden beslenmeyelim. Trafik kurallarına her zaman azami dikkat eden birisiyimdir ama bu beni masum kılmıyor.İşi dikkat etmeyenler bozuyor..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu
Başkanlık koltuğunu oturan Nisa'dan 'başıboş köpekleri toplayın' talimatı