Üç ilde eş zamanlı operasyon: 19 gözaltı

Trabzon, Ankara ve Erzurum'da düzenlenen operasyonda, 6 ilde 40 kamu ihalesine fesat karıştırma, darp, tehdit ve rüşvet alma suçlamasıyla 19 kişi gözaltına alındı.

Üç ilde eş zamanlı operasyon: 19 gözaltı
Üç ilde eş zamanlı operasyon: 19 gözaltı
GİRİŞ 04.11.2010 17:25 GÜNCELLEME 04.11.2010 17:25

Trabzon Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, özel yetkili Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sonucu, aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu suç örgütü üyelerinin ihalelere fesat karıştırma, darp, tehdit ve rüşvet alma suçlarına karıştığı belirlendi.

Suç örgütünün Trabzon'da 25, Ankara'da 8, Erzurum'da 3, Ardahan'da 2, Bayburt ve Artvin'de de birer olmak üzere 40 kamu ihalesine fesat karıştırdığı tespit edildi.

Kamu ihalelerine katılmak için şartname alan firma yöneticileri ile çalışanlarına baskı uyguladığı belirlenen suç örgütüne yönelik olarak, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının koordinasyonunda Trabzon Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce dün Trabzon, Ankara ve Erzurum'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda, Trabzon'da 13, Ankara'da 4, Erzurum'da 2 kişi gözaltına alındı.

Zanlıların, Trabzon Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerin ardından özel yetkili Erzurum Cumhuriyet Savcılığına gönderileceği bildirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TÜİK son verileri paylaştı! Hangi ilin nüfusu ne kadar oldu...
Ölen borçlusunun mezarını açtı, mezarı ateşe verip canlı yayın yaptı!