Küçük Firdevs kardeşini kurtarıp öldü

İzmir'in Seferihisar ilçesinde, 9 yaşındaki kardeşiyle yaya geçidinde karşıdan karşıya geçmeye çalışan 13 yaşındaki Firdevs Özduran, hızla gelen otomobilden kardeşini kurtardı ama kendisi kaçamadı.

Küçük Firdevs kardeşini kurtarıp öldü
Küçük Firdevs kardeşini kurtarıp öldü
GİRİŞ 08.12.2010 09:30 GÜNCELLEME 08.12.2010 09:30
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İzmir'in Seferihisar ilçesinde, 9 yaşındaki kardeşiyle yaya geçidinde karşıdan karşıya geçmeye çalışan 13 yaşındaki Firdevs Özduran, hızla gelen bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti. Kaza sırasında elinden tuttuğu kardeşi Gülben'i ise geriye doğru iterek kurtarmayı başardı. Firdevs'in son sözünün, "Anne" olduğu öğrenildi.

Trafik kazası, akşam saatlerinde İzmir Caddesi, Öğretmenler Sitesi karşısında meydana geldi. Şehit Öğretmen Mehmet İzdal İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi olan kızkardeşi Gülben'i okul servisinden aldıktan sonra yolun karşısındaki evlerine götürmek isteyen aynı okulun 7. sınıf öğrencisi Firdevs Özduran, yaya geçidinden geçmek istedi. Bu sırada iddiaya göre hızla gelen ve motor tamircisi H.Y.'nin (23) kullandığı 35 AN 8753 plakalı otomobil, yaya geçidinde Firdevs'e çarptı. Özduran, otomobil çarpmadan hemen önce kızkardeşini geriye doğrui iterek kurtarmayı başardı ancak kendi kurtulamadı. Çarpmanın şiddetiyle kanlar içinde yere düşen Firdevs, cankurtaranla Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Sevisi'ne kaldırıldı. Burada yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Görgü şahitleri, Firdevs'in kazadan hemen sonra son sözünün, "Anne" olduğunu aktardı. Firdevs'in ölüm haberi, ailesini yasa boğdu. Mahalle sakinleri ise kazanın yaşandığı caddeye üst geçit, alt geçit veya trafik ışığı koyulmasını istedi. Vatandaşlar, devamlı kazaların yaşandığı caddeden araçların çok süratli geçtiğini söyledi. Sürücü H.Y. gözaltına alınırken kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 6
  • Nedim Kurnaz 13 yıl önce Şikayet Et
    Allah Rahmet Eylesin. Kimin, nerede, ne zaman, ne şekilde öleceğini sadece Allah (CC) bilir. Allah herkese güzel ölüm nasip etsin. Firdevs kardeşini ölümden kurtarmış kardeşi de şefaat eder de cennet kapıları onun için açılır inşaallah. Allah (CC) bu büyük acının hafiflemesi için anne-babasına sabır versin.
    Cevapla
  • ABDULLAH KULOGLU 13 yıl önce Şikayet Et
    Küçük Firdevs Büyük Firdevs cennetine Uçtu!. Çocuklar ölünce direkt cennete giderler. Bu haber beni çok duygulandırdı...Bu yavruya melekler arkadaş oldu şimdi...Rabbimizin sonsuz rahmetine ulaştı bu üveyikte...Allah ailelesine sabır versin...Artık Cennette sonsuza dek birlikte olmak için kavuşurlar evladlarına...Hemde ebedi çocuk olarak... Kuranın ifadesiyle Vildanun mühalledun...O çocuk hadisin ifadesiyle artık anne babasından daha hayırlı olan bir rahmetin kucağına gitti...İmansız insanlar nasıl yaşarlar hayret ederim hep...Rabbim bizi bağışlasın...
    Cevapla
  • ahmet enes 13 yıl önce Şikayet Et
    Allah sabır versin. Allah acılı Ailesine sabır versin.Evlat acısının tarifi bile olmaz.Okurken cümleler boğazımda iliklendi. Cezalar caydırıcı olmalı.Herşeyi avrupadan alıyorsak orada ne cezalar veriliyor? Eğer yaptırımlar ciddi olursa ilk başta biraz sıkıntı olur ama Hizaya geliriz sonunda.Yazık değilmi bu aileye.3 gün hapis yatıp çıkar.Kadere İnanıyoruz.Kazayada.Ama Ahmaklar yüzünden zorluklarla yetiştirdiğin canından çok sevdiğin o çocuğunu kaybetmenin bir bedeli olmalı.
    Cevapla
  • Erdal Tekin 13 yıl önce Şikayet Et
    Izmir de benim de basima aynisi geliyordu. Inanin ki Izmir denildigi zaman, Insan sevmeyen tür insanlar geliyor aklima. Cebinde üc bes kurus parasi olan izmirliler, hep baskalarina tepeden bakan tuhaf insanlar olarak tanidim ben izmirlileri. Hele bir de bir araba biniyorlarsa, baskalarini cani önemliymis, degilmis... hic ama hic bakmiyorlar. Kucagimda cocugum ile yaya gecitinden gecerken bir taksi sürücüsünün kurbani oluyordum evladimla. Adamlarin yayalara hic ama saygilari yok. Bakin görün... kücücük yavrucak canindan olmus. YINE IZMIR....
    Cevapla
  • sen yilmaz 13 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarun hızı nasıl kesilir?. Acılı ailenin başı sağolsun, Allah sabırlar versin. Memleketimizde özellikle şehir içinde hız yapma çılgınlığı hergün canlara maloluyor. Yollara kasis mi konulacak, hız yapılan yerlere radar mı konulacak, ekiplerce mi denetilecek... Ne yapılacaksa yaptırımlar uygulanmalı. Ateş düştüğü yeri yakıyor, Allah esirgesin yarın öbürgün bir yakınımızın başına da gelebilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Alman Cumhurbaşkanı Ankara'da! Başkan Erdoğan resmi törenle karşıladı
5 ayda yüzde 200 zamlandı: İstanbul 'kanatsız' kaldı!