Yurttan kaçan kızları askerler kapattı!

Kemerburgaz'daki kız yurdundan kaçan 15 yaşındaki 2 kızı eve götürerek 10 gün boyunca alem yapan, içki ve uyuşturucu içiren bir astsubay ve 2 uzman çavuş tutuklandı. İki kızın tecavüze uğradığı da iddia edildi.

Yurttan kaçan kızları askerler kapattı!
Yurttan kaçan kızları askerler kapattı!
GİRİŞ 13.12.2010 10:59 GÜNCELLEME 13.12.2010 10:59
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

Burcu PURTUL'un haberi

İstanbul Kemerburgaz'da suça itilmiş çocuklar için kurulan Ağaçlı Sosyal Rehabilitasyon Merkezi bu kez askerlerin de karıştığı bir skandalla gündeme geldi.

Merkez, geçen ay bir tecavüz skandalı ile sarsılmış ve merkezdeki erkek öğrenciler başka bir yurda nakledilmişti. Bu kez ise 45 kız öğrencinin kaldığı rehabilitasyon merkezinden kaçan 15 yaşlarındaki iki kızın askerlerin tecavüzüne uğradığı iddia edildi.

‘Kalacak yerimiz yok’ dediler

Merkezin duvarlarından atlayarak kaçan M.T. ve G.Ç. adlı kızlar, Kemerburgaz’daki ormanlık alanda İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli Uzman Çavuş A.K. ile tanıştı. Yurttan kaçtıklarını ve gidecek yerleri olmadığını söyleyen iki kız, A.K.‘nin tavsiyesi üzeine Çatalca’da birlikte kalan Jandarma Astsubay N.T. ve Uzman Çavuşlar F. A. ve Z.G.’nin evine gitti.

İddiaya göre kızları eve alan askerler, 10 gün boyunca alem yaptı. Kızlarla birlikte alkol alan 4 asker, kızları esrar içmeye de zorladı. Kızlara üniformalarını da giydiren askerler, kızlarla aleme parklarda ve Çatalca sahilinde de devam etti. Kızlarla 10 gün boyunca her gece alem yapan askerler, cinsel ilişki kurmak da istedi ancak kızlar bu isteği reddetti. Kızların iddiasına göre alkolün de etkisiyle başlarına silah dayayan askerler, zorla tecavüz etti.

Para verip gönderdiler

Alemlerde kızların yaşlarının 18’den küçük olduğunu öğrenen jandarmalardan F. A., kızlara sahte kimlik çıkartmayı bile teklif etti. Askerler 10 gün sonra ceplerine para koyarak kızları yurtlarına geri gönderdi. Ancak yurda geri dönemeyen iki kızı, Avcılar’da polis buldu. Kaçtıkları yurda teslim edilen kızlar, yurt müdürüne başlarından geçenleri ayrıntılarıyla anlattı. Evlerine sığındıkları askerlerin kendilerine sürekli alkol verdiklerini ve esrar içirdiklerini öne süren iki kız, kendilerini grup sekse zorladıklarını da iddia etti.

Kızların ifadeleri doğrultusunda soruşturma başlatan jandarma, astsubay N.T. , uzman çavuşlar A.K., F. A. ve Z.G ile arkadaşları M.A.’yı gözaltına aldı. Askerler ifadelerinde “Yaşlarının küçük olduğunu bilmiyorduk. Zorla beraber olmadık” diye ifade verdi. Dün Eyüp Adliyesi’ne sevk edilen askerlerden M.A. savcı tarafından serbest bırakılırken diğerleri tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Uzman Çavuş Z.G. mahkeme tarafından serbest bırakılırken kızlara tecavüz ettiği öne sürülen A.K ile F.A. “cinsel istismar”, astsubay N.T. ise “alıkoymak” suçlamasıyla tutuklandı.

Tecavüzle gündeme gelen yurt

Aynı rehabilitasyon merkezinde geçtiğimiz haftalarda da başka bir tecavüz olayı yaşanmıştı. İddiaya göre görevliler tarafından ceza amacıyla öfke kontrol odasına kapatılan ve yaşları 11 ile 13 arasında değişen 4 erkek çocuktan ikisi, diğer iki çocuğun tecavüzüne uğramıştı. Konuyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 5 görevli hakkında soruşturma başlatıldı. Suça itildikleri gerekçesiyle ailelerinden alınan ve 2007’den bu yana devlet korumasında olması gereken 81 çocuğun da rehabilitasyon merkezinden kaçtığı ve arandıkları öğrenildi. Tecavüz olayı üzerine yurtta kalan erkek öğrenciler, 500 metre mesafedeki madde bağımlısı gençlerin rehabilite edildiği bir başka yurda nakledildi.

VATAN

YORUMLAR 66
  • furkan sen 13 yıl önce Şikayet Et
    Zinacıları savunan hasan beye. Eger sana nikah la zina arasında ki farkı ögretmemişlerse yazıklar olsun diyim sana değil bunu öğretmeyenlere: Dedene sor bakim neneni kac yasında nikahlamıs o nikahı hangi subyancılıga alet olan imama kıydırmıs, dedenin kıydıgı nikah değil mi??YAZIK SANA. Asla böle bir nikahı savunuyor değilim zaten böle bir nikahı kıyan imamın (nikah kıydıgı) bu sucu sabitlenirse görevinden atılır 3 sene hapis yer.Kac tane ordu mensubu böle bi olaydan dolayı ordudan atılmıs ama namaz kıldıkları için atılanların sayısı cok
    Cevapla
  • Cengaver 13 yıl önce Şikayet Et
    Tek kelimeyle iğrenç. Tek kelimeyle "Yazık"...ast böyle yaparsa Üst neler yapmaz fakat genele yaymamak lağzım..Ama düzelecek askerde imanlı olacak ne zaman."dizginini kurtardığı zaman" biz sabırlıyız çalışmaya devam habaset temizlenene kadar devam.
    Cevapla
  • burakkaya 13 yıl önce Şikayet Et
    hasan gülten. sayın hasan gülten bey aynı şey degil yaşıkaç olusa olsun snuçt zorla yapılan bişey degil o ama bu askerin yaptıgı adilik onalar milleti korumak için yoklarmı eger asker tututpta yardım bekleyen ferdi aldatır ona zarar verirse sizin süçladıgını insanlar ne yapısın ayrıcada imamlarmı askere yol gösteriyor o asker zamanında ne imamlar asmış şimdide onlardan yardımmı alıcak.
    Cevapla
  • furkan sen 13 yıl önce Şikayet Et
    Şaşırmadım. Üstleri tarafından sahsiyet özgüven ve kişilik anlamında dozerlerle üstlerinden gecilen bu adamlarda, Her türlü rezaletin cagdaslık sayıldıgı bu adamlar da, sabahtan aksama kadar gariban askerlere fuhus, edepsizlik ve küfür dersi veren bu adamlarda, kişisel gelişim ve sosyal gelişimin gericilik olarak algılandıgı bu adamlarda, her türlü ahlak ve edep dersinden mahrum bu adamlarda bu cagdaslıgın son ramagını görmek beni hiç te sasırtmadı. Bunun kanıtını arkadas ve chat sitelerinin yarısının bunlardan olması
    Cevapla
  • hasan gülten 13 yıl önce Şikayet Et
    aynı şey değil mi. biraz önce 7 haberlerinde Urfa da 13 ve 14 yaşında iki kızın İMAM nikahıyla aile yakınlarıyla evlendirilip ,hamile kaldıkları ve sezaryanla doğum yaptıkları söylendi. peki bu nikahı kıyan imamın bu astsubayla uzman çavuştan ne farkı var.ve daha böyle 12-14 yaşındaki kızlara imam nikahı kıyıp SÜBYANCILIĞA alet olan imamlar çok. şimdi kimi suçlayalım,diyaneti mi,imam hatipleri mi,imamları mı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merkez Bankasından enflasyon açıklaması! 'En büyük hedefimiz' deyip duyurdu!
Mavi Vatan’da yeni sayfa: KALKAN DİHA