90 yıl ceza alan mahkum tahliye edildi

Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesince, Bingöl Solhan'da 5 yıl önce 5 kişinin öldürüldüğü, 13 kişinin yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin 90 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Mahmut Karadağ tahliye edildi.

90 yıl ceza alan mahkum tahliye edildi
90 yıl ceza alan mahkum tahliye edildi
GİRİŞ 01.01.2011 03:10 GÜNCELLEME 01.01.2011 03:10
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesince, Bingöl'ün Solhan ilçesinde 5 yıl önce 5 kişinin öldürüldüğü, 13 kişinin yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin 90 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Mahmut Karadağ, bugünden itibaren yürürlüğe giren tutukluluk sürelerini kısaltan Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 102. maddesi uyarınca tahliye edildi.

Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin, bugün tahliyesine karar verildiği Gümüşhane E Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan Mahmut Karadağ'ın oğlu Behçet Karadağ, araçla cezaevine alındı. Bir süre sonra, Mahmut Karadağ'ın da içinde bulunduğu otomobil, cezaevinden çıkarak, hızla uzaklaştı. Araca, güvenlik gerekçesiyle bir jandarma aracının eskortluk ettiği gözlendi.

Gümüşhane il merkezinde duran araçtan inen Behçet Karadağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 yıldır bu anı beklediklerini, kararın çıkmasından ve babasının tahliye edilmesinden dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

Mahkeme heyeti, Cumhuriyet Savcısının mütalaasına aykırı olarak, CMK'nın 102. maddesi uyarınca, kasten öldürmek ve kasten öldürmeye teşebbüs suçlarından Solhan Sulh Ceza Mahkemesince 15 Ekim 2005'te tutuklanan ve söz konusu suçlardan dolayı toplam 90 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Mahmut Karadağ'ın bihakkın tahliyesine, başka suçtan tutuklu, yakalamalı ya da hükümlü olmadığı takdirde derhal salıverilmesi için Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcılığına yazı yazılmasına karar vermişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 43
  • mfatihim 13 yıl önce Şikayet Et
    Diyarbakırlı21 isimli arkadaş.... Bu söz son yıllarda sürekli söylenen ve malum medyanın haberi üzerine dejenere edilen bir konudur.Baklava çalan adama 8 yıl veriliyorsa demişsin o baklava çalıp 8 yıl yiyen arkadaşla sakın tenha bir yerde karşılaşma olur mu?.Karşılaşırsan da tavsiyem üstünde başında ne varsa ver...İlginç bir ülkeyiz,kanunu meclis koyar biz uygulayana bağırırız.Ceza verilince de bağırırız,serbest bırakılınca da bağırırız,ama rahmetli Nasrettin Hocanın dediği gbi hırsızın hiç suçu olmaz.Yeter ki bizim vatandaşı soymasın...
    Cevapla
  • birisi 13 yıl önce Şikayet Et
    hizbullahçı 12 yıldır tutuklu. Sadece kavga olayına karıştığı söylenen ve ecevit zulmüyle müebbet ağır hapse çarptırılmış. Hiç bir suçu olmayıp 12 yıldır hapsedilen Bir Hizbullahçı neden affedilemez siz canileri affedeceksiniz. Sadece doğru yanlış inancı gereği bir kavgaya karışmış ki mahkemecede sabittir bir siyasi suçu neden affetmezsiniz. Bu adaletin hesabı hak katında sorulmazmı .....?
    Cevapla
  • orhan 13 yıl önce Şikayet Et
    NEREDE ADALET. ne yazıkki ülkemizdeki adalet sistemi insanları adeta suça teşvik ediyor öyle bir ülkede yaşıyoruz ölen suçlu öldüren masum kader kurbanları deniyor ve bu zihniyet hem masum insanların canını yakıyor hemde ülkede terör kol geziyor kimse rahat ve huzurlu değil oysa idam kalkmasa idi ve ağır suçlar işleyenler idam edilseydi bakın nasıl suç işleyenler azalıyor ve hapisaneler boşalıyordu bazı geri kafalılar iadama bir vahşet olarak bakıyor asıl vahşet bu canileri af ile veya kısa zamanda hapisten çıkmakla yapıl
    Cevapla
  • Timur 13 yıl önce Şikayet Et
    **. yargılamanın açıklarından faydalanan akp iktidarı üç yılı aşkındır adam dahi öldürmeyen kişileri zorunlu ikamete tabi tutması artık elinde patlamak üzere çünki AİM gideceklerin kazanacakları tazminat adalet bakanlığını şoka soktu şimdi katilleri bile salıvermek zorunda kalacaklar.
    Cevapla
  • ahmet okutan 13 yıl önce Şikayet Et
    CEZAEVLERİ DOLMUŞTU.ÖRTÜLÜ AF YAPILDI. Ama adı af değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi