İzmir'de silahlı kavga: 1 ölü 21 yaralı

İzmir'in Menemen ilçesinde akşam saatlerinde iki aile arasında yaşanan silahlı kavgada 1 kişi öldü, 21 kişi de yaralandı. Yaralılar arasında durumu ağır olanlar da bulunuyor.

İzmir'de silahlı kavga: 1 ölü 21 yaralı
İzmir'de silahlı kavga: 1 ölü 21 yaralı
GİRİŞ 25.02.2011 03:12 GÜNCELLEME 25.02.2011 03:12
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Polis, olayın dayı ile yeğen arasında çıkan tartışmadan kaynaklandığını, tartışmanın sebebinin ise bir önceki muhtarlık seçimlerinde muhtar adayına destek verilmemesinden kaynaklandığını belirledi.
İki aile arasındaki kanlı kavga, Menemen ilçe garajının karşısındaki yol üzerinde dün akşam saat 18.30 sıralarında yaşandı.

İddialara göre, Mehmet Zencir, bir önceki seçimlerde akrabası olan muhtar adayına destek vermediği ileri sürülen yeğeni Erdal Kaya ile yolda karşılaştı. İkili arasında başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavgayı gören Zencir ve Kaya'nın akrabaları olay yerine, tabanca, bıçak ve sopalarla gelerek birbirlerine saldırdı. Ortalık bir anda savaş alanına döndü. Kavga sırasında, 22 kişi kurşun, bıçak ve sopa darbeleriyle yaralandı.

Menemen İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin kavgayı ayırmakta güçlük çekmesi üzerine bölgeye İzmir'den Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler sevk edildi. 50'ye yakın kişinin katıldığı kavgada 22 kişi yaralandı. Yaralılar, İzmir ve Menemen'deki Devlet Hastaneleri'nde tedavi altına alındı. Ancak Menemen Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Savcı Zencir (24), yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

YARALILARDAN BİRÇOĞUNUN HAYATİ TEHLİKESİ VAR

İki aile arasında çıkan silahlı kavgada Zencir ailesinden Mehmet Zencir, Adile Zencir, Nizamettin Zencir, Bedrettin Tunç, Erkan Tunç, Ercan Zencir, Yüksel Tunç, Sedat Tunç, Saddam Tunç, Erhan Tunç ve Bedirhan Tunç yaralandı.

Diğer aileden ise Emrah Gezer, Nafiz Kaya, Şemsettin Gezer, Ramiz Kaya, Alaaddin Kaya, Sakine Kaya, Nusrettin Gezer, Hakan Kaya, Erkan Kaya ve Gökhan Kaya yaralandı. Yaralılar, Menemen Devlet Hastanesi, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Karşıyaka Devlet Hastanesi, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Yenişehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde tedavi altına alındı. Hastanelerde tedavi altına alınan yaralılardan birçoğunun sağlık durumunun ciddi olduğu öğrenildi.

OLAYLA İLGİLİ 3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Kavga olayına karıştıkları belirlenen 3 kişi polis tarafından gözaltına alındı. 15 kişinin de arandığı öğrenildi. Kavga sonrası Menemen Devlet Hastanesi önünde başka bir olay yaşanmaması için Çevik Kuvvet ekipleri konuşlandırıldı. Polis, kavgaya karışan kişiler aynı zamanda olayın zanlıları olduğu için tedavi altına alınan kişileri gözetim altında tutuyor. Menemen'de durum sakinleşirken olayla ilgili olarak geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 3
  • Cengiz Holding 13 yıl önce Şikayet Et
    doğal bişey. tarih zaten bu koltuk sevdası yüzünden çıkan entirikalar ve ihanetler, kavgalar ile doludur.. lakin menemen halkı , öz halkı bu tarz kavga yapmaz büyük ihtimalle doğu kökenlidir bu kavga eden aileler..
    Cevapla
  • erkan 13 yıl önce Şikayet Et
    muhtar. gelsinde muhtar kurtarsın şimdi.ne geri kalmış bir ülkede yaşıyourz..
    Cevapla
  • yasin korkmaz 13 yıl önce Şikayet Et
    yazık. kesin doğuludur bunlar yoksa izmir halkı kolay kolay kavga etmezler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!