Kediyi atan komşusunu mahkemeye verdi

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde yaşayan Fatma Birol, kedisini 9. kattaki evinden atarak ölümüne neden olduğu öne sürdüğü komşusundan davacı oldu.

Kediyi atan komşusunu mahkemeye verdi
Kediyi atan komşusunu mahkemeye verdi
GİRİŞ 16.03.2011 20:48 GÜNCELLEME 16.03.2011 20:48
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Birol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçedeki bir apartmanın 7. katında bulunan evinde 1 yıldır beslediği kedisinin, temizlik nedeniyle açık bırakılan yangın merdiveninden çıkarak 9. kattaki komşusu Mehmet G'nin evine girdiğini, komşusunun da kedisini balkondan atarak ölümüne neden olduğunu ileri sürdü.

Bunun üzerine Vakfıkebir Cumhuriyet Savcılığına konuyla ilgili şikayet dilekçesi verdiğini anlatan Birol, şikayet dilekçesi sonucu soruşturmanın tamamlandığını ve dava açıldığını belirterek, ilk duruşmanın da yarın Vakfıkebir Adliyesinde yapılacağını söyledi.

Bir hayvansever olarak yaşadıklarından büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Birol, ''Olay günü temizlik yapıldığından yangın merdiveninin kapıları açıktı. Bir anlık dalgınlığımdan yararlanan kedim, 9. kattaki komşumun balkonuna kaçtı. Komşum da kedimi balkondan attı. Beton zemine çarpan kedim öldü'' dedi.

Konuyu adli makamlara taşıdığını dile getiren Birol, ''Bu tür olayların bir daha yaşanmaması için ve hayvanlara yapılan zulme karşı örnek olsun diye davamda ısrarcı oldum. Adalet mahkemede yerini bulacaktır'' diye konuştu.

Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Melahat Altuntaş ise Birol'un hukuki mücadelesinde her zaman yanında olduklarını, kendisini mahkemede de yalnız bırakmayacaklarını vurgulayarak, ''Hayvanların da birer canlı olduğu unutulmamalı. Hayvanlar kolay öldürülmemeli'' dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • emin soy 13 yıl önce Şikayet Et
    merhametsiz. bir kedinin ne kadar sevimli oldugunu bilmiyor.benimde evinde bir kedim var arabanim sesini duyar, balkondan seslenir taki eve gelene kadar.derlerki kedi namkör,hicte deyil, siz ona nasil davranirsaniz onda size öyle davranir. selamlar
    Cevapla
  • hasangulten 13 yıl önce Şikayet Et
    kedi. kedi alelede bir hayvan değildir,bazı rivayetlere göre kedinin alnındaki parmak şeklindeki çizgilerin,sevgili peygamberimizi bir yılanın saldırısından koruduğu zaman peygamberimizin kedinin başını okşamasından kaynaklandığı rivayet edilir. yine eskiler bir kediye eziyet eden yada öldüren 7 sene çeker der. kediyi öldüren bu kötü komşunun cezasını mahkeme vermesse Allah ergeç verecektir eminim.
    Cevapla
  • Octopus Vulgaris 13 yıl önce Şikayet Et
    Alçaklık. Nasıl bir yaratıktır o küçücük ve sevimli hayvanı aşağı atan? Acaba atan mı hayvan, atılan mı?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Katil İsrail gece sivllerin olduğu çadırı vurdu! Hepsi çocuk...
Bakan Şimşek'ten enflasyon vurgusu! Tarih verdi