Sahte hakim ve polis çetesi çökertildi

Bursa'da, telefonla aradıkları vatandaşlara 'hâkim' ya da 'polis' olduklarını söyleyip dolandırıcılık yaptıkları belirlenen 7 kişi yakalandı.

Sahte hakim ve polis çetesi çökertildi
Sahte hakim ve polis çetesi çökertildi
GİRİŞ 09.05.2012 17:54 GÜNCELLEME 09.05.2012 17:54

Telefonla dolandırıcılık olayları üzerine harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, olayların üzerine gitti.

Telefon ile aradıkları kişilere kendilerini 'hâkim', 'savcı' ve 'polis' şeklinde tanıttan kişilerin, "Sizin hesabınız PKK tarafından kullanılıyor. Paranızı vereceğimiz hesaba yönlendirin daha sonra hesaplarınızdaki incelemenin ardından paranız tekrar havale edilecektir." şeklinde dolandırıcılık yaptığı tespit edildi.

Bu şekilde aktarılan hesapların Ankara'da yaşayan Günay Ş. (19), İlhami Ç. (31), Emrullah G. (27), Bülent Y.'ye (26) ait olduğu belirlendi. Gözaltına alınan zanlıların verdiği ifadeye göre şahısların, kebapçıda tanıştıkları 3 kişiye ait banka hesaplarını kiraladıkları ortaya çıktı. Kiralık araçlarla şehir şehir gezerek haftalık 500 lira yevmiye ile bankadan paraları çeken zanlılar, bu paraları çeteye gönderdi.

Polis, 4 kişiyi yönlendiren Salih Ç. (29), İsa K. (26), Kasım E. (29)'yi, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde gözaltına aldı.

Emniyette ifadeleri alınan 7 zanlı, 'örgüt kurmak ve örgüt kapsamında nitelikli dolandırıcılık ve unvan gaspı' suçlarından adliyeye sevk edildi.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rezalet! 23 Nisan kutlaması adı altında yapılan etkinlik pes dedirtti
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak