Okula 'Teneffüste cinayet' soruşturması

Devrek Kaymakamı Öner, 14 yaşındaki ilköğretim öğrencisinin teneffüste silahla vurularak öldürülmesiyle ilgili ''Okul idaresi hakkında soruşturma başlattık ve soruşturmamız devam ediyor'' dedi

Okula 'Teneffüste cinayet' soruşturması
Okula 'Teneffüste cinayet' soruşturması
GİRİŞ 15.05.2012 19:18 GÜNCELLEME 15.05.2012 19:22

Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Devrek Fatih İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi K.D., teneffüste okulun yakınındaki Millet Bahçesi Parkı mevkisinde bulunduğu sırada tüfekle ateş edilerek öldürüldüğünü anımsattı.

Polis ekiplerinin İlköğretim öğrencisinin katil zanlısı olarak Metin Abacı'nın (51) olaydan 2 saat sonra yakaladığını ifade eden Öner, zanlının ilk ifadesinde maktul ile gönül ilişkisi olduğu ve cinayeti de buna bağlı olarak işlediği yönünde bir bilgiye ulaştıklarını söyledi.

K.D.'nun teneffüs sırasında arkadaşlarına, 'Metin amcam geldi, beni çağırıyor, onunla görüşmem gerekiyor' dediğinin ifade edildiğini anlatan Kaymakam Öner, şöyle konuştu:

''Konu adliyeye intikal etmiştir. Bizde kaymakamlık olarak idari soruşturma başlattık. İncelemelerimiz devam ediyor. Aile daha önce bu tür şikayette bulunmamış. Daha önce ne okul idaresine ne de emniyet yetkililerine yaşlı bir şahısla ilişkisinin olduğu, çocuğu rahatsız ettiği yönünde herhangi bir şikayet söz konusu değil. Ailemiz dar gelirli. Baba geçimini gündelik işlerle çalışarak sağlıyor. Ailelerimizin de çocukların böyle sıkıntıları varsa bizimle paylaşması gerekiyor. Bu konuyla ilgili sorumluluk başta ailelerimizdedir. Ailelerden sonra da elbette bizdedir. En başta insanların eğitimi ailede başlar. Okul, çevre gibi diğer faktörler daha sonra gelir. Bu anlamda ailelerimizin bizimle bilgi paylaşması gerekiyor. Biz ailelerimize elimizden gelen her türlü desteği ve yardımı yapmaya çalışırız.

Şu anda biz okul idaresi hakkında soruşturma başlattık ve soruşturmamız devam ediyor. Bu konuyla ilgili beyanda bulunmak doğru olmaz. Gerekli soruşturmayı başlattık incelememiz devam ediyor.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı