Alaşehir'de kuyu sayısı isyan ettirdi

Alakna Köyüleri, her gün yeni bir patlama ile uyandıklarını ve köylerinin etrafından ondan fazla kuyu açıldığı gerekçesişle eylem yaptı ve sondaj kuyuzu açan şirketin araçlarına geçit vermedi.

Alaşehir'de kuyu sayısı isyan ettirdi
Alaşehir'de kuyu sayısı isyan ettirdi
GİRİŞ 01.06.2012 07:11 GÜNCELLEME 01.06.2012 07:11

Alaşehir Piyadeler Beldesi sakini yaklaşık 300 kişi Alakna Köyü'nde yaşanan patlamalardan sonra sondaj kuyusunu köylerinin yakınına kurmak isteyen özel firmanın araçlarını geçirmedi. Köylüler yola kurdukları barikatla araçlara geçit vermezken, jandarma muhtemel bir olaya karşı önlemlerini aldı. Olay yerine gelen kaymakam, olayın takipçisi olacağını belirterek köylüleri dağıttı.

Piyadeler halkı, patlamalardan sonra sondaj kuyusunu sökerek Piyadeler beldesi yakınlarında kurmak istenen yeni sondaj kuyusuna izin vermemek için araçların önüne barikat kurdular. Köy halkı adına konuşan Mehmet Yücel, "İkinci Alkan olmak istemiyoruz, köyümüzün çevresinde ondan fazla kuyu açıldı. Her gün yeni bir patlama ile uyanıyoruz. Yeni kuyu açılmasını istemiyoruz." diyerek, yoldan geçen sondaj araçlarına geçit vermediler. Köylülerin bu eyleminde jandarma önlem alarak, herhangi bir olay çıkmasına engel oldu. Olay yerine gelen kaymakam Musa Uslan, sondaj aletlerinin köy futbol sahasına indirilmesine izin verirken, köylülerden sakin olmalarını, gereken araştırmanın yapılacağını ve köylülerin mağdur edilmeyeceğini belirtince köylüler olaysız bir şekilde dağıldı.

İHA

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sürpriz gelişme: Hamas silah bırakma şartını açıkladı
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı