Murat Nehri'nden 4 kız çıktı 2 kayıp var

Muş’un Bulanık ilçesinde serinlemek için Murat Nehri’ne giren çocuklardan kaybolan 2'sini arama çalışmalarına ara verildi. Nehir kenarında gözyaşlarına boğulan aileler, umutlu bir haber bekliyor.

Murat Nehri'nden 4 kız çıktı 2 kayıp var
Murat Nehri'nden 4 kız çıktı 2 kayıp var
GİRİŞ 13.06.2012 22:03 GÜNCELLEME 13.06.2012 22:03

Bulanık ilçesine bağlı Yemişen beldesinden tarlada çalışmak üzere Balotu köyüne gelen kızlardan 6’sı, öğlen saatlerinde serinlemek için el ele tutuşarak Murat Nehri’ne girmiş, nehirde bir süre ilerledikten sonra birbirlerinden ayrılan kızlar suyun içinde savrulmuştu. Çevredeki vatandaşlar tarafından sudan çıkartılan 4 kız çocuğu hemen Bulanık Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, Nevin Güneş (14) ve Avşar Aydınlı (15) isimli çocuklar kaybolmuştu.

Seferber olan vatandaşların tüm aramalarına rağmen kızlar bulunamayınca İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü’nden yardım istendi. Bölgeye giden AFAD ekipleri arama çalışmasından bir sonuç almayınca Van AFAD Müdürlüğü’nden dalgıç ekip istendi. İlçeye gelen dalgıçlar, havanın kararması nedeniyle arama çalışmalarına ara verdi.

Suda kaybolan kızlardan Nevin Güneş’in babası Ahmet Güneş, arama çalışmalarının yavaş ilerlediğini savunarak, “Biz 7 saattir nehir kenarında bekliyoruz. Ciğerimiz yanıyor. AFAD tarafından bir tek tane bot gönderildi ama o da yetersiz geliyor. Bizim yüreğimiz yanıyor fakat kimsenin umurunda değil. Suya giren kızlardan bir kısmı kurtarılırken, biri benim kızım 2 tanesi kayboldu. Ben yardım istiyorum, başka bir şey istemiyorum" dedi.

Olayı anlatan Balotu Köyü Muhtarı Nevzat Tutkun ise, "6 kız çocuğu el ele tutuşarak suya girmiş. Kızlardan ikisi kopup suda kayboldu, diğerlerini tarlada çalışan diğer işçiler kurtardı. Yaklaşık 6 saattir arama yapıyoruz ve bulamadık. İnşallah bu kızlar bir an önce bulunur ve bu ailelerin acısını bir nebze de olsa hafiflemiş olur” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir