Sabah ezanını 01.36'da okudu olanlar oldu

Gazipaşa'da önceki gün ilginç bir olay yaşandı. İmam yanlış zamanda ezan okudu, vatandaş şaşkına döndü. Müftülük ise yaptığı açıklamayla özür diledi.

Sabah ezanını 01.36'da okudu olanlar oldu
Sabah ezanını 01.36'da okudu olanlar oldu
GİRİŞ 15.06.2012 10:34 GÜNCELLEME 15.06.2012 10:34
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Antalya’nın Gazipaşa İlçesi’ndeki Merkez Çarşı Camii’nin imamı Halil Kılıç, saatini yanlış kurunca saat 04.15’te okuması gereken sabah ezanını 01.36’da okudu.

Gece saat 01.36'da okunan ezanı duyan vatandaşlardan bazıları balkona çıkarak ne olduğunu anlamaya çalışırken, kimileri de saati kontrol etti ancak yaşanan olaya kimse bir anlam veremedi. Ezan yarıda kesilirken, Gazipaşa İlçe Müftülüğü'nü telefon yağmuruna tutan vatandaşlar müftülükten imamın yanlış saat kurbanı olduğunu öğrendi.

Gazipaşa Müftülüğü yanındaki Merkez Çarşı Camii'nin imamı Halil Kılıç'ın sabah ezanına kalkmak için kurduğu saatini yanlış ayarladığı, saati 01.30 sıralarında çalan imamın minareye çıktığında saatin 01.36'yı gösterdiği ortaya çıktı. Ezan okumaya başlayan imamı caminin müezzininin durdurduğu da öğrenildi. Ezan sesini duyunca camiye koşan müezzin, imamı uyararak ezanı yarıda kestirdi. Gerçek saati öğrenen imam ise şaşkına döndü.

Gazipaşa İlçe Müftülüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, 'Önceki gece cami görevlimiz saat 04.15'te sabah ezanını okuması gerekirken görev kaygısından dolayı sehven 01.36'da ezan okumuştur. Halkımızın bilgilerine arz ederiz' denildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 5
  • Mustafa YALMANCI 11 yıl önce Şikayet Et
    cumanız mübarek olsun. biz insanoğlu hata yapacağı ki doğru yolu görelim.bakıyorum müslüman gibi görünüpte büslüman kardeşi hata yaptığında hatasını düzeltmesi için yardımcı olacağına yanğına körükle gidilir gibi konuşmalar yapılıyor.insanoğluyuz beşeriz illaki şaşıracağız.kardeşler dinimiz için birlik olalım.kusurlarımızı hep beraber kapatalım.hayırlı cumalar.
    Cevapla
  • HEKIMOGLU 11 yıl önce Şikayet Et
    geçmişolsun. bu vesileyle: ezan aslına rücu ettirilmeli ve hoperlörsüz okunmalı, başlangıçta olduğu gibi...
    Cevapla
  • Seda Seda 11 yıl önce Şikayet Et
    hatadır allah affetsin... yani tabiki pek çok insanın sorumluğu üzerinde olan önemli bir durum namaz vaktinde kılınması gereken bir ibadettir.eminim ki hocada bu durumdan dolayı tövbe etmiştir.
    Cevapla
  • murat yesil 11 yıl önce Şikayet Et
    imam eğitime tabi tutulsun. allah muhafaza ramazanda olsaydı bir sürü sıkıntı olurdu,en az bir sene daha okusun...
    Cevapla
  • Mehmet Yenici 11 yıl önce Şikayet Et
    kısaca.... buna kısaca iş kazası denir... masumâne bir hata, telaşa gerek yok... :-)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu