Katil eş, oğul ve geline 18'e yıl hapis cezası

Ereğli'de tabancayla öldürülmesinin ardından cesedi elektrikli testereyle parçalanarak ormana atılan kişinin katil zanlıları olduğu iddiasıyla eşi, oğlu ve gelini, 18 yıl 4'er ay hapisle cezalandırıldı.

Katil eş, oğul ve geline 18'e yıl hapis cezası
Katil eş, oğul ve geline 18'e yıl hapis cezası
GİRİŞ 19.06.2012 19:04 GÜNCELLEME 19.06.2012 19:04

Ereğli'ye bağlı Yunuslu köyündeki ormanlık alanda 29 Eylül 2010'da kemikleri bulunan maden işçisi Ahmet Ak'ı (54) öldürdüğü iddia edilen eşi Nazmiye Ak (53), oğlu Yasin Ak (33) ve gelini Hava Ak'ın (33) yargılandığı Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın karar duruşmasına, tutuklu sanıklar ile avukatları katıldı.

Hava Ak, savunmasında, kayınpederinin kendisine tecavüz etmesine karşın yaşadıklarını eşine ve akrabalarına anlatmadığını iddia ederek, ''Beni 'kardeşlerine söylersen seni doğrarım, keserim' diye tehdit ediyordu. Bebeğim ile cezaevinde mağdurum. Suçlamaları kabul etmiyorum. Tahliyemi talep ediyorum'' dedi.

Nazmiye Ak, eşinin olay günü cenazeye gittikten sonra geri dönmediğini, suçsuz olduklarını ileri sürdü.

Yasin Ak da olayla ilgisinin olmadığını, mağdur duruma düştüğünü iddia etti.

Mahkeme heyeti, sanık Nazmiye Ak ve gelini Hava Ak'ı tasarlayarak adam öldürme, Yasin Ak'ı da babasının cinayetini azmettirdiği gerekçesiyle 18 yıl 4'er ay hapisle cezalandırdı.

-Olay-

Yunuslu köyündeki ormanlık alanda, 29 Eylül 2010'da, 50 metrekare alana dağılmış insan kemiklerine, cep telefonuna, kalem ve sigara paketine rastlanmış, olay yerine giden Nazmiye Ak, kalem ve cep telefonunun kayıp eşine ait olduğunu söylemişti. Hayvanlar tarafından parçalandığı tahmin edilen cesetle ilgili kemik parçaları Adli Tıp Kurumuna gönderilmiş, DNA testi için Ak ailesinden kan örnekleri alınmıştı.

Kemiklerle ilgili incelemede, şahsın silahla ateş edilerek öldürüldüğü belirlenmiş, bunun üzerine madencinin tecavüzüne uğradığı gerekçesiyle cinayeti işlediği iddia edilen gelininin yanı sıra eşi ile oğlu tutuklanmıştı.

Savcının iddianamesinde de şu iddialara yer verilmişti:

''Olay öncesine dayalı husumet nedeniyle şüpheliler maktulü öldürme konusunda fikir birliğine varmıştır. Şüpheliler, evde maktulü tabancayla ateş ederek öldürmüş, elektrikli testere ile cesedini parçalayarak tarım aracıyla ormana götürmüşlerdir. Kemikler olay yerine atılmış, daha sonra da maktulün mirasından faydalanabilmek için kemiklerinin bulunması sağlanmıştır. Senaryoya uygun olması için maktulün bir kısım eşyaları olay yerine bırakılmış ancak bunların hiç tozlanmadığı ve ıslanmadığı görülmüştür.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!